Vakuutuspalkkaa ei voi Fivaldista ilmoittaa tällä hetkellä rajapinnan kautta Tulorekisteriin, vaan tiedot tulee ilmoittaa toistaiseksi asiointipalvelussa manuaalisesti. Lisää palkansaajalle Palkansaajat-rekisterin Työsuhteet-välilehdellä optio Palkkatietoilmoitus ilmoitetaan asiointipalvelusta. Kyseinen asetus estää kyseisen henkilön palkkatapahtumien muodostumisen tulorekisteriaineistoon, joka lähetetään Fivaldista Tulorekisteriin rajapinnan kautta.

Tämä ohjeistus on annettu esimerkin kautta, joten tarkistathan kirjaukset tarvittaessa kirjanpitäjältäsi / tilintarkastajaltasi.

Perusta 3 uutta palkkalajia

  • 1760 Komennuskuukausipalkka (näkyy palkkalaskelmalla)
  • 1770 Vakuuspalkka (laskennallinen)
  • 1771 Vakuuspalkan vähennys (kirjataan palkkalajin 1770 summa negatiivisena)

 1760 Komennuskuukausipalkka -palkkalajille kirjataan todellinen maksettava palkka:

 Laskennallinen Vakuuspalkka kirjataan omalla palkkalajillaan:

Vakuuspalkka-palkkalajin Lisämääritykset-painikkeen taakse voi valita ”Palkkalajia ei näytetä raportissa”, jolloin se ei tule palkkalaskelmalle.

Laskennallisella Vakuuspalkan vähennys –palkkalajilla kirjataan sama summa kuin palkkalajilla 1770, mutta negatiivisena. Valitaan siinä prosentti/maksu ja Määrä-kenttään -1, Palkkalajit-painikkeen taakse 1770:

Myös palkkalajin 1771 Lisämääritykset-painikkeen taakse voi valita ”Palkkalajia ei näytetä raportissa”, jolloin sekään ei tule palkkalaskelmalle.

Tämän jälkeen käytettäviin vähennyksiin valitaan Poikkeukset-painikkeen taakse palkkalajit 1760 komennuskuukausipalkka sekä 1771 vakuuspalkan vähennys.

Huom. Teethän samat valinnat kaikille tarvittaville vähennyksille. Tässä alla olevassa kuvassa esim. työttömyysvakuutuksesta:

Voit myös perustaa vakuuspalkkaa varten uuden henkilöryhmän:

 

Henkilö jolle valitaan tämän henkilöryhmän palkkalajit:

 

Syötä summat palkkalajeille 1760 ja 1770. 1760-palkkalajille voi laittaa lisätiedon, mikä helpottaa palkansaajaa.

Alla esimerkki palkkalaskelmasta, jossa henkilölle on maksettu 1000 euroa, mutta laskennallinen vakuuspalkka on 3000 euroa.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.