Vakuutuspalkkaa ei voi Fivaldista ilmoittaa tällä hetkellä rajapinnan kautta Tulorekisteriin, vaan tiedot tulee ilmoittaa toistaiseksi asiointipalvelussa manuaalisesti. Lisää palkansaajalle Palkansaajat-rekisterin Työsuhteet-välilehdellä optio Palkkatietoilmoitus ilmoitetaan asiointipalvelusta. Kyseinen asetus estää kyseisen henkilön palkkatapahtumien muodostumisen tulorekisteriaineistoon, joka lähetetään Fivaldista Tulorekisteriin rajapinnan kautta.

Tämä ohjeistus on annettu esimerkin kautta, joten tarkistathan kirjaukset tarvittaessa kirjanpitäjältäsi / tilintarkastajaltasi.

Perusta 3 uutta palkkalajia

• 1760 Komennuskuukausipalkka (näkyy palkkalaskelmalla)
  • 1770 Vakuuspalkka (laskennallinen)
  • 1771 Vakuuspalkan vähennys (kirjataan palkkalajin 1770 summa negatiivisena)

1760 Komennuskuukausipalkka -palkkalajille kirjataan todellinen maksettava palkka:

Laskennallinen Vakuuspalkka kirjataan omalla palkkalajillaan:

Vakuuspalkka-palkkalajin Lisämääritykset-painikkeen taakse voi valita ”Palkkalajia ei näytetä raportissa”, jolloin se ei tule palkkalaskelmalle.

Laskennallisella Vakuuspalkan vähennys –palkkalajilla kirjataan sama summa kuin palkkalajilla 1770, mutta negatiivisena. Valitaan siinä prosentti/maksu ja Määrä-kenttään -1, Palkkalajit-painikkeen taakse 1770:

Myös palkkalajin 1771 Lisämääritykset-painikkeen taakse voi valita ”Palkkalajia ei näytetä raportissa”, jolloin sekään ei tule palkkalaskelmalle.

Tämän jälkeen käytettäviin vähennyksiin valitaan Poikkeukset-painikkeen taakse palkkalajit 1760 komennuskuukausipalkka sekä 1771 vakuuspalkan vähennys.

Huom. Teethän samat valinnat kaikille tarvittaville vähennyksille. Tässä alla olevassa kuvassa esim. työttömyysvakuutuksesta:

Voit myös perustaa vakuuspalkkaa varten uuden henkilöryhmän:

Henkilö jolle valitaan tämän henkilöryhmän palkkalajit:

Syötä summat palkkalajeille 1760 ja 1770. 1760-palkkalajille voi laittaa lisätiedon, mikä helpottaa palkansaajaa.

Alla esimerkki palkkalaskelmasta, jossa henkilölle on maksettu 1000 euroa, mutta laskennallinen vakuuspalkka on 3000 euroa.