SISÄLTÖ

Tämä ohje kertoo miten voit aktivoida yrityksen AutoPayssa ja määrittää kaikkien Fivaldi-käyttäjien AutoPay-roolit kerralla.

Huom! Toinen osa siirtymätyökaluista julkaistaan myöhemmin. Sinun kannattaa valmistautua siirtymään tekemällä yritysten ja roolien määritys jo nyt.

Siirtymä tehdään siinä pankkiyhteyden pääyrityksessä, jonka nimissä Web services -sopimukset on pankkien kanssa solmittu. Pääyritys voi olla esimerkiksi tilitoimiston oma Fivaldi-yritys, tai jokin muu asiakkuuden pääyritys.

Yrityksen pitää olla oikea Y-tunnuksellinen yritys. Jos Fivaldin pankkiyhteyden asetukset, sopimukset ja varmenteet on tallennettu malliyritykselle, katso ohjeet kohdasta Malliyrityskäsittely.

Siirtymätyökalun käytön valmistelu

Käyttöoikeudet

Anna siirtymätyökalun käyttäjälle Palvelunhallinnassa Käyttö-, Muutos-, Lisäys- ja Poisto-oikeus AutoPay-siirtymätyökaluun (Web-sovellukset > AutoPay-siirtymätyökalu) siinä pääyrityksessä, jolle sopimukset luodaan AutoPayhin.

Siirtymätyökalun käyttäjällä on oltava Käyttö-, Muutos-, Lisäys- ja Poisto-oikeus pankkiyhteyteen (Apuohjelmat > Pankkiyhteys) sekä pankkiyhteyden perustietoihin (Apuohjelmat > Pankkiyhteys > Asetukset/perustiedot) siinä pääyrityksessä, jonka Web Services -sopimuksia ollaan siirtämässä (esimerkiksi tilitoimiston pääyritys, tai pankkiyhteyden malliyritys mikäli sopimukset on luotu sellaisen alle)

Fivaldi-käyttäjien tunnukset

AutoPayhin siirrettävien Fivaldi-käyttäjien tunnuksien täytyy olla Visma Connect -tunnuksia. Siirrä vanhanmallinen Fivaldi-käyttäjätunnus tarvittaessa Visma Connect -tunnukseksi (lue ohje käyttäjätunnuksen siirtämisestä).

Malliyrityskäsittely

Aktivoi uusi pankkiyhteys ja siihen liittyvät varmenteet AutoPayssa sille yritykselle, jonka nimissä kukin Web Services -sopimus on pankin kanssa solmittu. Jos sopimus ja varmenteet on kytketty Fivaldissa malliyritykselle, sopimuksen tiedot pitää silti syöttää AutoPayhin oikealle y-tunnukselliselle yritykselle.

1. Valitse Fivaldin ylävalikosta oikea Y-tunnuksellinen yritys, jonka nimissä pankin Web Services -sopimus/sopimukset on tehty.
  2. Avaa siirtymätyökalu tässä yrityksessä (Maksuliikenne > AutoPay-siirtymätyökalu).
  3. Fivaldi tunnistaa, että käytössä olevalle yritykselle ei ole tallennettuna aktiivisia Web Services -sopimuksia. Fivaldi pyytää sinua valitsemaan valikosta sen Fivaldi-yrityksen, jolta varmenteet ja käyttöoikeudet noudetaan (esimerkiksi pankkiyhteyden pääyrityksenä käytetty malliyritys). Valitse valikosta oikea yritys.
  4. Jos vain yhdellä asiakasympäristön yrityksellä on aktiivisia WS-sopimuksia, Fivaldi  ehdottaa että tiedot kopioidaan tältä yritykseltä.
  5. Hyväksy valinta ja jatka roolien määritykseen.

Yrityksen ja roolien aktivointi kerralla AutoPay-siirtymätyökalun avulla

WS-sopimukseen liitetyillä yrityksillä on oltava Fivaldissa oikea y-tunnus, ja oikeassa muodossa olevat osoitetiedot. Esimerkiksi postinumeron puuttuminen, väärässä muodossa oleva postinumero, ylimääräiset välilyönnit jne. estävät yrityksen luonnin Autopayhin. Varmista tietojen oikeellisuus ennen roolien aktivointia. AutoPayn käyttö vaatii että käyttäjälle on asetettu oikea AutoPay-rooli, joka määrittelee, mitä toimintoja hän voi käyttää. Voit määrittää kaikki AutoPay-roolit kerralla siirtymätyökalulla. Siirtymätyökalu myös aktivoi yrityksen AutoPayhin samalla kun ensimmäinen AutoPay-rooli määritellään yrityksen käyttäjälle.

Voit myös halutessasi määrittää AutoPay-roolit Fivaldin Palvelunhallinnassa. Katso kohta Roolien määrittäminen ohjeesta AutoPayn käyttöönotto.

Voit asettaa käyttäjälle kuhunkin yritykseen jonkin seuraavista Visma.net AutoPay-rooleista:

AutoPay accountant

Maksuaineistojen lähetys AutoPayhin
Autopay approverMaksuaineistojen hyväksyminen maksettavaksi sekä maksujen peruutus, jotka tehdään AutoPayn käyttöliittymässä
Autopay Payroll accountantPalkka-aineistojen lähetys AutoPayhin
AutoPay Payroll approverPalkka-aineistojen hyväksyminen maksettavaksi sekä maksujen peruutus, jotka tehdään AutoPayn käyttöliittymässä
AutoPay adminSopimusten ja varmenteiden luonti ja muokkaus sekä pankkitilien aktivointi AutoPayhin

Roolit asetetaan sovellusikkunan Palvelunhallinnassa joko yksittäisille käyttäjille tai käyttäjäryhmille. Mikäli käyttäjä kuuluu käyttäjäryhmään, jolle on asetettu AutoPay-rooleja, ei rooleja pysty poistamaan käyttäjätasolla. Käyttäjäryhmän kautta tuleva rooli on aina ensisijainen. Sinun ei tarvitse luoda yritystä erikseen AutoPayhin, vaan Fivaldi luo sen samalla kun määrität jollekin käyttäjälle ensimmäisen AutoPay-roolin.

Huom! Voit lisätä rooleja käyttäjille ja poistaa rooleja käyttäjiltä vain Fivaldin siirtymätyökalun tai Fivaldin Palvelunhallinnan kautta, ei Visma.net admin-työkalun kautta.
Visma.net -palvelu lähettää käyttäjän sähköpostiin roolimuutoksesta viestin, jossa kerrotaan roolimuutokseen liittyvää tarkempaa tietoa. Vastaanottajalta ei vaadita tähän liittyen toimenpiteitä.
Voit antaa rooleja vain niille käyttäjille, joilla on käytössä Connect-tunnus Fivaldiin kirjautuessa. Lue ohjeet Connect-tunnusten siirtämiseen.

AutoPay-roolien määrittäminen siirtymätyökalulla

1. Valitse Fivaldin ylävalikosta oikea Y-tunnuksellinen yritys, jonka nimissä pankin Web Services -sopimus/sopimukset on tehty.
  2. Avaa siirtymätyökalu tässä yrityksessä (Maksuliikenne > AutoPay-siirtymätyökalu). Käyttäjäryhmät-sivu avautuu. Jos asiakasympäristössä ei ole käyttäjäryhmiä, Tilitoimiston työntekijät -sivu avautuu.
  3. Näet taulukossa kaikki asiakasympäristön käyttäjäryhmät. Jokaisen käyttäjäryhmän kohdalla näet jokaisen yrityksen, johon käyttäjällä on käyttöoikeus.

Voit määrittää jokaiselle käyttäjäryhmälle AutoPay-roolin tai useita AutoPay-rooleja yrityskohtaisesti. Fivaldi on täyttänyt taulukkoon valmiiksi ehdotuksen AutoPay-rooleista Fivaldin käyttöoikeuksien perusteella seuraavasti:

Fivaldin käyttöoikeus yrityksessäFivaldin ehdottama AutoPay-rooli yrityksessä
    Ostoreskontran / Web-maksatuksen käyttöoikeusAutoPay accountant
    Pankkiyhteyden käyttöoikeus ja oikeus SEPA-maksut -aineiston lähettämiseenAutopay approver
    Fivaldin palkanlaskennan käyttöoikeusAutopay Payroll accountant
    Pankkiyhteyden käyttöoikeus ja oikeus Palkat-aineiston lähettämiseenAutoPay Payroll approver
    Palveluhallinnan käyttöoikeus / Pankkiyhteyden perustietojen käyttöoikeus /  AutoPay-siirtymätyökalua käyttävä henkilöAutoPay admin
  4. Voit hyväksyä rooliehdotuksen sellaisenaan, tai tehdä rooleihin muutoksia. Voit myös ladata rooliehdotuksista csv-tiedoston tarkastelua varten, tai voit välitallentaa tekemäsi muutokset napsauttamalla Tallenna luonnos ja poistu -painiketta.
  5. Jos teet muutoksia ehdotuksiin, voit hakea Fivaldin rooliehdotukset uudestaan napsauttamalla Poista luonnos. Tällöin rooleihin tekemäsi muutokset poistetaan, ja Fivaldi luo näkymään uudestaan käyttäjäroolien ehdotuksen senhetkisten käyttöoikeusasetusten pohjalta.
  6. Kun olet tyytyväinen roolimäärityksiin, napsauta Seuraava. Fivaldi siirtyy Tilitoimiston työntekijät -sivulle.

7. Määrittele työntekijöiden roolit samoin kuin käyttäjäryhmien roolit. Napsauta Seuraava, kun olet tyytyväinen roolimäärityksiin. Fivaldi siirtyy Asiakkaat-sivulle.

8. Määrittele asiakasyritysten käyttäjien roolit samoin kuin tilitoimiston käyttäjien roolit.

9. Kun olet tyytyväinen kaikkiin roolimäärityksiin, napsauta Aktivoi.

10. Fivaldi luo määrittelemäsi AutoPay-roolit Fivaldin Palvelunhallintaan, aktivoi pääyrityksen AutoPayssa ja synkronoi AutoPay-roolit AutoPayhin.
    Jos yrityksiä ja käyttäjiä on paljon, synkronoinnissa voi kestää hetken aikaa. Voit seurata synkronoinnin tilaa työkalun etusivulta.

Voit palata tarkastelemaan synkronoituja rooleja Siirtymätyökalusta myöhemmin. Voit tehdä muutoksia rooleihin onnistuneen synkronoinnin jälkeen ainoastaan Fivaldin Palvelunhallinnassa.