SISÄLTÖ

AutoPayn esittely

AutoPay on Visman pilvipohjainen palvelu, joka automatisoi Fivaldin ja pankkien välisen liikenteen. Tiliotteet ja viiteaineistot saapuvat pankista Fivaldiin ja Fivaldi jakelee ne IBAN-numeron perusteella oikeille yrityksille automaattisesti. Myös maksujen tilatiedot saapuvat Fivaldiin reaaliaikaisesti ilman erillistä noutoa.

Katso myös AutoPayn esittelyvideo.

AutoPayn tukemat pankit

• Aktia
  • DanskeBank
  • DNB
  • Handelsbanken
  • Nordea
  • OP Pohjola
  • POP
  • S-Pankki
  • Seb
  • Säästöpankki
  • Ålandsbanken

Yrityksen ja roolien aktivointi

AutoPayn käyttö vaatii että käyttäjälle on asetettu oikea AutoPay-rooli, joka määrittelee, mitä toimintoja hän voi käyttää. Voit asettaa käyttäjälle kuhunkin yritykseen jonkin seuraavista Visma.net AutoPay-rooleista.

AutoPay accountant

Maksuaineistojen lähetys AutoPayhin
Autopay approverMaksuaineistojen hyväksyminen maksettavaksi sekä maksujen peruutus, jotka tehdään AutoPayn käyttöliittymässä
Autopay Payroll accountantPalkka-aineistojen lähetys AutoPayhin
AutoPay Payroll approverPalkka-aineistojen hyväksyminen maksettavaksi sekä maksujen peruutus, jotka tehdään AutoPayn käyttöliittymässä
AutoPay adminSopimusten ja varmenteiden luonti ja muokkaus sekä pankkitilien aktivointi AutoPayhin

Roolit asetetaan sovellusikkunan Palvelunhallinnassa joko yksittäisille käyttäjille tai käyttäjäryhmille. Mikäli käyttäjä kuuluu käyttäjäryhmään, jolle on asetettu AutoPay-rooleja, ei rooleja pysty poistamaan käyttäjätasolla. Käyttäjäryhmän kautta tuleva rooli on aina ensisijainen. Sinun ei tarvitse luoda yritystä erikseen AutoPayhin, vaan Fivaldi luo sen samalla kun määrität jollekin käyttäjälle ensimmäisen AutoPay-roolin.

Huom! Voit lisätä rooleja käyttäjille ja poistaa rooleja käyttäjiltä vain Fivaldin siirtymätyökalun tai Fivaldin Palvelunhallinnan kautta, ei Visma.net admin-työkalun kautta. Lue ohjeet siirtymätyökalun käyttöön.
Visma.net -palvelu lähettää käyttäjän sähköpostiin roolimuutoksesta viestin, jossa kerrotaan roolimuutokseen liittyvää tarkempaa tietoa. Vastaanottajalta ei vaadita tähän liittyen toimenpiteitä.
Voit antaa rooleja vain niille käyttäjille, joilla on käytössä Connect-tunnus Fivaldiin kirjautuessa. Lue ohjeet Connect-tunnusten käyttöönottoon.

Roolien määrittäminen

Anna AutoPay-rooli käyttäjälle Palvelunhallinnassa (sovellusikkuna > Muut > Asetukset > Palvelunhallinta).

1. Valitse käyttäjä tai käyttäjäryhmä.
  2. Valitse haluamasi yritys.
  3. Valitse Sovellustyyppi-valikosta Visma.net -sovellukset.
  4. Valitse Käyttö-valintaruutu haluamasi roolin kohdalla. Voit valita samalle käyttäjälle tai käyttäjäryhmälle useita rooleja.
  5. Tallenna muutokset.

Varmenteen aktivoiminen Web Services -sopimukselle

Huom! AutoPay tukee Fivaldia käytettäessä pankkikohtaisesti vain yhtä Web Services -sopimusta. Sinun pitää yhdistää saman pankin Web Services -sopimukset ennen kuin pankkitilit voidaan siirtää AutoPayhin.

Uuden Web Services -sopimuksen varmenteen aktivoiminen

Aktivoi AutoPayn varmenne uudelle Web Services -sopimukselle AutoPayn käyttöliittymässä Autopayn ohjeen mukaisesti. Varmenteen aktivoinnissa on pankkikohtaisia eroja. AutoPay pyrkii uusimaan vanhenemassa olevan varmenteen automaattisesti, lisätietoja tässä ohjeessa.

Jo käytössä olevan Web Services -sopimuksen varmenteen aktivoiminen

Jos Web Services -sopimuksesi ja varmenteesi on aktivoituna esimerkiksi Fivaldin pankkiyhteydessä ja haluat siirtää sen manuaalisesti AutoPayhin, tilaa pankiltasi varmenteelle uudet aktivointiin tarvittavat salasanat. Vanha varmenne poistuu käytöstä kun uusi aktivoidaan onnistuneesti.

Pankkitilin aktivointi

1. Aktivoi pankkitili AutoPayhin Fivaldi webin asetuksista.
  2. Mene kohtaan Asetukset > Yritys > Pankkitilit
  3. Napsauta tiliä, jonka haluat lisätä AutoPayhin.
  4. Valitse Aktivoi AutoPay.
  5. Valitse tilille ne palvelut, joiden käytöstä olet sopinut pankin kanssa Web Services -sopimuksella.
  6. Vahvista aktivointi 2FA-tunnistautumisella.
  7. AutoPay-aktivoinnin status näyttää aktivoinnin tilan. Tiliä napsauttamalla näet tilille aktivoidut AutoPay-palvelut.

Huom! Pankkitilin/tilisopimuksen aktivointi pitää tehdä Fivaldissa, ei AutoPayn käyttöliittymässä.
Kukin pankkitili voi olla liitettynä kerrallaan vain yhteen aktiiviseen Web Services -sopimukseen ja varmenteeseen AutoPayssa. Jos oma tai asiakkaasi pankkitili on liitettynä kahdelle tai useammalle Web Services -sopimukselle, se pitää poistaa ylimääräisiltä sopimuksilta ennen kuin tili voidaan siirtää AutoPayhin. Ole yhteydessä omaan pankkiisi poistaaksesi tilin ylimääräisiltä sopimuksilta.

Pankin palveluiden muuttaminen

Pankkitilille määritettyjen palveluiden muuttaminen tehdään AutoPayssa kohdassa Hallinta > Tilisopimukset.

1. Etsi listalta pankkitili, jonka palveluita haluat muuttaa.
  2. Napsauta rivin oikeassa reunassa olevaa kynäkuvaketta. Valitse pankki -sivu avautuu.
  3. Siirry eteenpäin sivuilla napsauttamalla Seuraava-painiketta Valitse palvelut -sivulle asti.
  4. Valitse haluamasi palvelut. Napsauta Seuraava-painiketta. Yhteenveto-sivu avautuu.
  5. Napsauta Lopeta-painiketta tallentaaksesi muutokset.
  6. Vahvista muutokset 2FA-vahvistuksella. Muutokset näkyvät välittömästi Fivaldi webin pankkitilien asetuksissa.
Huomio! AutoPayssa pankkitilille aktivoimasi palvelut eivät muuta sitä mitä olet pankin kanssa sopinut Web Services -sopimuksella.