Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

Fivaldin vanha sovellusikkuna

29-11-2023 3:46 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 02.12.2022, viimeisin päivitys tehty 02.12.2022.

Fivaldin uusi sovellusikkuna julkaistiin vuoden 2022 aikana, mutta sitä edeltänyt Java-ohjelmaa käyttävä vanha sovellusikkuna pysyy edelleen toistaiseksi käytettävissä. Vanhan sovellusikkunan saa tarvittaessa auki painamalla Fivaldissa "Avaa sovellusikkuna" -painikkeen viereistä pudotusvalikkoa ja valitsemalla "Avaa vanha sovellusikkuna".

 

Screenshot_1.jpg

Vanha sovellusikkuna ei aukea

Jos vanha sovellusikkuna ei aukea lainkaan, tarkista seuraavat asetukset:

 

 1. Varmista Fivaldin Omat tiedot -asetuksissa (Fivaldi web | oikean yläkulman henkilöfiguuri | Omat tiedot), että:
  1. Avaa sovellusikkuna -kohdassa on valittuna Java Web Start
  2. Arkiston usean tiedoston lisäys ja vienti -kohdassa on valittuna HTML5 ja latauspalvelu

   Screenshot_9.jpg
 2. Omalle koneelle tulee olla asennettuna Javan uusin versio. Joskus Java-ohjelman päivityksen yhteydessä voi käydä niin, että Javan edellinen versio poistuu, mutta uusi versio ei asennu. Tarkista myös, että koneellasi ei ole asennettuna useampia eri Javan versioita. Käytössä tulee siis olla ainoastaan uusin Java. Javan asennusohjeen löydät täältä.
 3. Jos Windows yrittää avata jollain muulla ohjelmalla kuin Java(™) Web Start Launcherilla, todennäköisesti .jnlp-tiedostotyypin oletusohjelmana on väärä ohjelma. Voit tarkistaa tietokoneesi asetuksista, mikä on määritelty .jnlp-muotoisten tiedostojen oletusavausohjelmaksi. Sen tulee olla "javaws.exe". Tarkempi ohjeistus löytyy tämän ohjeen sivulta neljä kohdasta "Tilanne 1: Fivaldi.jnlp -tiedosto ei avaudu Javalla"
 4. Jos käytät Mozilla Firefoxia eikä vanha sovellusikkuna avaudu enää suoraan, niin tutustu tähän tiedotteeseen. Kyseisen selaimen tietoturvan parannuksen vuoksi Mozilla Firefox ei siis anna enää avata ladattuja sovelluksia suoraan. Olemme jo jonkin aikaa suositelleet Fivaldin käyttöön Google Chromea, Microsoft Edgeä tai Macin Safaria.
 5. Mikäli et saa sovellusikkunaa auki Edge-selaimella, huomioi kohtien 1 ja 2 lisäksi se, että Edge tarvitsee tietoturvasyistä erillisen varmistuksen tiedoston lataamiseksi:
  1. Lataukset-näkymä aukeaa tarvittaessa selainruudun oikean yläkulman nuolipainikkeesta. Kun viedään kursori estoilmoituksen kohdalle ja klikataan sen kohdalle ilmestyvää kolmea pistettä, voidaan valita seuraavaksi "Säilytä":

   Screenshot_12.jpg

  2. Tämän jälkeen ladattu tiedosto on klikattavissa auki:

   Screenshot_13.jpg

Tarkemmat selainkohtaiset ohjeet sekä Java WebStartin käyttöönottoon liittyvät ohjeistukset löytyvät Teknisistä ohjeistamme.

Vanhan sovellusikkunan koon muuttaminen

Sovellusikkunan kokoa voi muuttaa Fivaldin Omat tiedot -sivulla. Tämä valinta löytyy klikkaamalla Fivaldi webin oikeasta yläreunasta henkilöfiguuria ja valitse "Omat tiedot". Kohdassa "Sovellusikkunan koko" voi määrittää Sovellusikkunalle halutun koon oman näyttönsä koon ja mieltymystensä mukaisesti. Ensimmäinen numeroarvo määrittää Sovellusikkunan leveyden ja toinen numeroarvo korkeuden.

 

Screenshot_9.jpg

 

Muutokset tulevat voimaan sen jälkeen, kun asetukset tallennetaan ja vanha sovellusikkuna avataan uudelleen. Huomioithan, että koon muuttaminen ei kuitenkaan vaikuta esim. fontin kokoon vanhassa sovellusikkunassa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin