Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

Palkanlaskennan virheilmoitus: Maksettavalle summalle ei löydy tiliöintiä

29-11-2023 3:46 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 20.12.2022, viimeisin päivitys tehty 15.3.2024.


Palkanlaskennassa tulee virheilmoitus: "Virheellinen tiliöinti! Kirjanpidon vientien summa on erisuuri kuin 0 (summa). Maksettavalle summalle ei löydy tiliöintiä.", mikäli ohjelma ei löydä maksettavalle summalle tiliöintiä.

 

Tiliöinnin määrittäminen


Tilanne voi johtua kahdesta eri vaihtoehdosta:

 

1) Jos palkansaajalle on määritelty Palkansaajat-rekisterissä pankkitili, jolle palkka maksetaan, tulee Palkanlaskennan perustiedot-rekisterissä Ohjaustiedot-välilehdellä tallentaa yrityksen pankkitilille kirjanpidon tili: 

 

yrityksen_maksutili.jpg

Valitse ruudun keskiosassa Yrityksen perustiedot-rekisterissä perustettu pankkitili, jolta palkat maksetaan ja anna pankkitilin tiliöinti (esim. 2999, välitili palkat) ja tallenna muutos.

 

2) Jollakin palkansaajalla on valittuna "Maksu kassasta" valinta päälle, mutta Palkanlaskennan perustiedot-rekisteristä Ohjaustiedot-välilehdellä puuttuu tiliöinti kohdasta "Muu maksutili (maksut kassasta)":

 

maksu_kassasta_tiliointi.jpg

 

Tallenna tähän esim. palkkojen välitili 2999, jota ohjelma käyttää nettorahan tiliöintiin, kun maksu kassasta valinta on tulonsaajalle valittu aktiiviseksi. 

 

Virheilmoituksen korjaaminen palkkalaskelmilta

 

Kun tiliöinnit on tallennettu, tulee lopuksi laskettaa palkkalaskelma/palkkalaskelmat uudelleen virheen positamiseksi palkkalaskelmalta. Siirry takaisin virheessä olevalle palkkalaskelmalle ja valitse ylävalikosta Palkanlaskenta | "Laske palkkalaskelma uudelleen" tai "Laske kaikki avoimet palkkalaskelmat uudelleen", mikäli palkka-ajossa oli useampia virheellisiä palkkalaskelmia.

 

Välitilikäsittelystä löytyy tarkempi ohjeistus tästä käyttövinkistä.

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.