Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

Kirjanpidon ja osakirjanpitojen kausien hallinta

29-11-2023 3:46 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 12.12.2022, viimeisin päivitys tehty 22.12.2022.

Kirjanpidon kaudet

Kirjanpidon kausia hallinnoidaan Fivaldin sovellusikkunassa Kirjanpidon ylävalikossa Kirjanpito | Tilikaudet. Tässä näkymässä voidaan avata ja sulkea kausia "Sulje kausi"- ja "Avaa kausi" -painikkeiden avulla. Samassa näkymässä luodaan myös uudet tilikaudet. 

 

Mikäli et jostain syystä pysty sulkemaan kautta, ohjelma huomauttaa "Kirjanpidon kautta ei voi sulkea". Seuraavissa kappaleissa käydään läpi, missä eri sovellusten kaudet suljetaan.

Myynninhallinta

Myynninhallinnan kausia hallinnoidaan Fivaldi Webin puolella kohdassa Myynti | Myynninhallinnan asetukset.

Korkoehdotukset, Korkolaskut, Myyntilaskut, Sopimuslaskut, WebLaskut 

Nämä tositelajit kuuluvat Myyntireskontrassa hallinnoitavien laskujen kausien alle, eli Myyntireskontran ylävalikossa Myyntireskontra | Perustiedot ja täällä "Laskujen tiliöinti"-välilehti. Jos kirjanpidossa suljettava kausi on jo suljettu, avaa muutama kuukausi taaksepäin ja sulje kaudet uudelleen.

Suoritukset

Myyntilaskujen suoritusten kaudet suljetaan Myyntireskontran ylävalikossa Myyntireskontra | Perustiedot ja täällä Suoritukset-välilehdellä. Jos kausi on jo suljettu, avaa muutama kuukausi taaksepäin ja sulje kaudet uudelleen.

Ostolaskut, Maksut, Kassamaksut

Ostoreskontran kaudet avataan ja suljetaan Ostoreskontran ylävalikosta Ostoreskontra | Perustiedot ja täällä "Tiliöintien perustiedot"-välilehdellä. 

Palkat

Palkkojen kausia hallinnoidaan Palkanlaskennan perustiedoissa ensimmäisellä Palkkakaudet-välilehdellä. Sulje ensin palkkakausi “Sulje kausi”-painikkeella, ja lopuksi palkkojen kausi kirjanpidossa kohdasta "Palkkojen tositelaji kirjanpidossa".

KH automaattikirjaukset, KH maksu, KH tavoite

Vuokrareskontran kausia hallinnoidaan Vuokrareskontran ylävalikossa Vuokrareskontra | Kausien hallinta. Vuokrareskontran kausi täytyy sulkea pysyvästi, että kirjanpidon kauden saa kiinni, eli pelkkä kauden lukitseminen ei riitä. Tässä kohtaa on tärkeä huomioida, että Vuokrareskontran kauden sulkeminen on lopullista, eikä suljettua kautta voi enää käyttäjän toimesta avata. Jos suljettava kausi puuttuu Vuokrareskontrasta, katso tämä ohje.

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin