Tästä linkistä löytyy verottajan ohje rajoitetusti verovelvolliselle maksettavan työkorvauksen ilmoittamisesta tulorekisteriin.
Rajoitetusti verovelvollisen kohdalla tulee erityisesti huomioida se, että vaikka suorituslajia ei enää Tulorekisteriin ilmoiteta, valitaan rajoitetusti verovelvollisen kohdalla joku näistä suorituslajeista: A1', 'A2', 'A3', 'A4', 'A5', 'A6', 'A7', 'A8', 'A9', 'AR', 'AS', 'AD', 'D1', 'R2', 'R5', 'R6', 'AM', 'RM', 'AE', 'RE'. Sillä mikä näistä valitaan, ei käytännössä ole merkitystä, kunhan palkansaajalla on joku näistä suorituslajeista valittuna. Suorituslajin avulla ohjelma tunnistaa palkansaajan rajoitetusti verovelvolliseksi.
Lähdeveronalaisten palkkojen käsittelystä on olemassa oma erillinen käsikirja. Käsikirjassa on otettu myös kantaa rajoitetusti verovelvollisiin, joilla ei ole lähdeverokorttia. Tässä on huomioitava se, että henkilölle tulee aina syöttää Fivaldiin Verokortti -tieto vaikkei sellaista ole. Mikäli verokorttia ei ole niin Henkilön Verokortit -välilehdelle laitetaan valinta aktiiviseksi kohtaan "Lähdevero" ja veroprosentiksi määritetään 0 %.
Työkorvausta varten on luotava oma palkkalajinsa ja se on linkitettävä tulorekisterin Työkorvaus (336) tulolajille.
Lähdevero puolestaan linkitetään tulolajille Lähdevero (404). Työkorvaukseen sisältyvää arvonlisäveron osuutta ei ilmoiteta tulorekisteriin. Työkorvauksen 24% oikaisun palkkalaji linkitetään Työkorvauksen tulolajiin (336).
Työkorvauksien käsittelystä Fivaldissa löytyy tästä postauksesta vanhempi ohjeistus, jossa ei siksi ole otettu tulorekisteriä huomioon, mutta ei myöskään ulkomaalaisuutta. Sieltä voit kuitenkin tarvittaessa soveltaa aiheeseen liittyvät muut asetukset esim. palkkalajien osalta.
Tästä postauksesta löydät lisätietoja henkilötunnuksen määrittelyyn riippuen siitä onko henkilöllä keinotekoinen henkilötunnus vain ei.
Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.