Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

Ulkomaalaisen palkansaajan asiakastunnisteet (hetu, keinohetu)

29-11-2023 3:45 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 01.12.2022, viimeisin päivitys tehty 01.12.2022.

Palkansaajalle on annettu Suomen viranomaisen antama keinotekoinen henkilötunnus

Verottajan ohjeistuksen mukaisesti, mikäli tulonsaajan kansalaisuus ei ole Suomi ja hänen henkilötunnuksensa loppuosa alkaa numerolla 9 (eli keinohetu), ilmoitetaan palkkatietoilmoituksella tulonsaajan tunnisteen tyyppinä "Muu tunnus".

Palkkatietoilmoituksella henkilötunnus siirtyy “Muu tunnus” tyyppisenä kun Palkansaajat -rekisterissä Henkilön perustiedot -välilehdellä keinotekoinen henkilötunnus syötetään vastaavasti kuin normaali suomalainen henkilötunnus eli annetaan palkansaajalle sekä syntymäaika että henkilötunnuksen loppuosa.

 

Tulonsaajan kansalaisuudeksi määritellään Fivaldissa aina palkansaajan todellinen kansalaisuus. Keinotekoisen henkilötunnuksen mukana siirtyy Tulorekisteriin Fivaldista muodostetussa aineistossa maakoodina Suomi, koska keinotekoinen henkilötunnus on Suomalaisen viranomaisen myöntämä tunnus.

Tulonsaajalle tulee syöttää myös syntymäaika, sukupuoli ja osoitetiedot. Lisäksi tulee antaa TIN-koodi (asuinvaltion verotunniste) ja/tai Ulkomaalainen henkilötunnus mikäli ne ovat tiedossa.

Palkansaajalle ei ole annettu Suomen viranomaisen antamaa henkilötunnusta

Palkansaajat -rekisterissä Henkilön Perustiedot -välilehdellä syötetään ulkomaalainen henkilötunnus sille varattuun kenttään. Palkansaajalle tulee syöttää myös kansalaisuus, syntymäaika, sukupuoli, ja osoitetiedot sekä TIN-koodi (asuinvaltion verotunniste), mikäli tämä on käytössä kyseisessä maassa.

 

Ulkomaalaisen henkilötunnuksen ja/tai TIN-koodin mukana siirtyy Fivaldiin määritelty kansalaisuus, eli se maa, joka on tunnuksen myöntänyt. 

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin