Arvonlisäverokantojen soveltamisalojen muutokset 1.1.2025 Visma Fivaldissa
Käyttöönotto-ohjeet löydät klikkaamalla tästä!

Verkkolaskupalvelun välitystavan luominen manuaalisesti

V

Alkuperäinen julkaisu tehty 22.11.2022.


Verkkolaskupalveluun rekisteröitymisen yhteydessä ohjelma luo Laskujen välityksen Perustietoihin automaattisesti lähetyksessä käytettävät välitystiedot. Suosittelemme kuitenkin aina tarkistamaan, että automaattisesti luodut tiedot ovat oikein.

 

Seuraavissa tilanteissa välitystapoja ei luoda automaattisesti:

  • Finvoice Välittäjät -välilehden tiedoista löytyy jo välittäjätieto, jolla on välittäjän tunnuksena MAVENTA
  • Yritys on jo rekisteröity Maventaan ja Fivaldissa tehdään vain kytkeminen kyseiseen yritykseen (rekisteröinnin virheilmoitus: BID ALREADY TAKEN).

 

Näissä tilanteissa sekä välittäjätieto että välitystapa tulee siis joko perustaa käsin, tai varmistaa olemassaolevan tiedon olevan oikein. Välitystapa perustetaan alla olevan kuvan esimerkkiä soveltaen. Selitteen voi käyttäjä määrittää itse, mutta Tyyppi-kenttään tule valita "Fivaldin verkkolasku" ja "Lähettäjän välittäjä"-kenttään Maventan välittäjätieto. Huomioi, että vastaanottajan välittäjätietoa ei välitystavalle valita.


 

Finvoicen välittäjät -välilehdellä tulee puolestaan olla Maventan välittäjätieto, jolla on oletustunnustyyppinä "Muu tunnus". "Lähettäjän muu tunnus"-kenttään määritellään lähettäjän verkkolaskuosoite (OVT-tunnus).


 

Verkkolaskupalvelun välitystavalla käytetään siis ns. uutta tapaa, jolloin riittää yksi Laskujen välitykseen perustettu välitystapa. Vastaanottajan verkkolaskutiedot annetaan asiakaskohtaisesti joko sovellusikkunassa Yritysrekisterin "Laskujen välitys"-välilehdellä.


 

... tai Webin Asiakasrekisterissä.

 


 

Mikäli verkkolaskutietoja ei ole Yritysrekisterissä vastaanottajalle annettu, etsii Maventan palvelu vastaanottajan verkkolaskuosoitetta vielä omista rekistereistään laskulla olevan vastaanottajan Y-tunnuksen perusteella. Jos tieto löytyy, niin palvelu lähettää laskun verkkolaskuna löytämäänsä osoitteeseen. Vaikka siis palvelu etsii tarvittaessa vastaanottajan verkkolaskuosoitteen, suosituksemme on kuitenkin määrittää verkkolaskutiedot myös Fivaldiin, jos ne vain ovat lähettäjän tiedossa. Tällä varmistetaan se, että lasku varmasti lähtee verkkolaskuna.

 

Huomioithan, että jotta laskut lähtevät pankkiverkkoon, pitää pankkiverkkoyhteys olla avattuna tämän ohjeen mukaisesti.

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme. 

Etkö löydä etsimääsi?

Aloita uusi keskustelu