Aloita uusi aihe

Jarno Hakulinen

Visma

Visma Fivaldin palvelinympäristön suorituskykyä ja tietoturvaa parannetaan - käyttökatko pe 17.5.2024 - ma 20.5.2024

16-04-2024 10:34 am tekijä Jarno Hakulinen

Visma Fivaldin käyttäjämäärä on kasvanut nopeasti. Parantaaksemme palvelun toimivuutta sekä taataksemme sen suorituskyvyn, luotettavuuden ja skaalautuvuuden myös tulevina vuosina olemme siirtymässä uuden Oracle Cloud Infrastructure -pilvialustan (OCI) käyttöön. 


Muutos ei vaadi käyttäjiltä toimenpiteitä, mutta se aiheuttaa palveluun käyttökatkon alkaen perjantaina 17.5.2024 klo 16:00 ja päättyen maanantaiaamuun 20.5.2024 kello 8:00 mennessä.PALVELINYMPÄRISTÖN SIIRTO JA GDPR


Siirto edellyttää Fivaldin tietokannan vaihtamista uudelle pilvialustalle. Olemme varmistaneet, että tietoturvasta ja -suojasta huolehditaan alustan käyttöönoton yhteydessä ja asiakasdatan käsittelyssä. Muutokseen liittyen on tehty yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen tietosuojan vaikutusten arviointi ja OCI täyttää arvioinnin mukaan Visman tietosuojavaatimukset. OCI:ssa kaikki asiakasdata säilytetään salattuna, ja salausavaimiin sekä sovellusten ajoympäristöön on pääsy ainoastaan nimetyillä ylläpitäjillä ja tunnistetuilla sovelluksilla. 


Visma on solminut tietojenkäsittelysopimuksen Oraclen kanssa ja data säilytetään EU:n sisällä Frankfurtissa. Oracle Corporation/Oracle Cloud Infrastructure on ollut tietosuoja-asetuksen ja Visman yleisten palveluehtojen tarkoittama alikäsittelijä Visma Fivaldin palvelun tuottamisessa 6.3.2023 alkaen.


Jos muutos herättää kysymyksiä, olethan yhteydessä sovellustukeemme.


Visma on sitoutunut toimimaan avoimesti ja vastuullisesti. Voit lukea lisätietoja Visma Fivaldin palvelimista ja tietoturvasta jatkossa täältä: https://www.visma.com/trust-centre/smb/ (tiedot julkaistaan palvelinsiirron yhteydessä 20.5.2024 mennessä)YLEISIMPIÄ KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA PALVELINSIIRTOON LIITTYEN


Saako kirjanpitomateriaalia säilyttää Suomen ulkopuolella?

Kyllä saa. Kirjanpitolain mukaan tilinpäätös, kirjanpidot, tositteet ja muu kirjanpitoaineisto on säilytettävä huolellisesti siten, että niiden tarkastelu Suomesta käsin on mahdollista viranomaiselle ja tilintarkastajalle ilman aiheetonta viivettä. Pilvipalveluna Visma Fivaldi on jatkossakin saavutettavissa Suomesta.


Saako henkilötietoja säilyttää Suomen ulkopuolella?

Kyllä saa. Oraclen palvelimet sijaitsevat EU:n sisällä, ja Visma on tehnyt tietosuoja-asetuksen mukaisen tietojenkäsittelysopimuksen Oraclen kanssa.


Edellyttääkö siirto toimenpiteitä asiakkailta/käyttäjiltä?

Siirto aiheuttaa viikonlopulle ajoittuvan käyttökatkon palvelussa, mutta ei edellytä toimenpiteitä asiakkailta/käyttäjiltä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin