Aloita uusi aihe

Riitta Peltoniemi

Visma

Tarkista tulorekisteriin ilmoitetut tiedot - korjaukset Tulorekisteriin viimeistään 7.3.2024

27-02-2024 9:50 am tekijä Riitta Peltoniemi

Vuoden 2023 tulorekisteri-ilmoituksiin liittyvät korjaukset tulee tehdä viimeistään 7.3.2024, jotta korjatut tiedot ehtivät tulonsaajien esitäytetyille veroilmoituksille. Pääset verottajan tiedotteeseen tästä linkistä. Fivaldin tulorekisteriin liittyviä ohjeistuksia löytyy ohjesivustolta.


Tietojen tarkistaminen


1) Tietojen tarkistamisessa ja täsmäyttämisessä voidaan käyttää apuna esim. tulorekisteristä tilattavia raportteja kuten maksajan palkkatietojen yhteenveto (630) ja maksajan palkkatietoilmoitusten tulolajikohtainen yhteenveto (618). Lisätietoa löytyytästä linkistä.


2) Tarkista lisäksi, ettei Fivaldissa, Palkkatietoilmoitus tulorekisteriin -toiminnossa Virheilmoitukset-välilehdellä ole vanhempia virheitä. Huom! Virheilmoitukset-välilehdellä näkyy vain avoimien palkkakausien virheet. Tämän vuoksi palkkakausien sulkeminen suositellaan tehtäväksi vasta kun kauden kaikki ilmoitukset on saatu lähetettyä onnistuneesti tulorekisteriin. Muista varmistaa mahdolliset korvaavat ilmoitukset / uusinnat aina erikseen, mikäli ne ovat kohdistuneet suljetuille kausille.


3) Vuodelta 2023 osalta suosittelemme eritoten tarkistamaan seuraavat asiat:

  • Ravintoetu: toukokuun 2023 Fivaldi päivityksessä muutettiin ravintoedun tyypin näkymistä selkeämmäksi Palkkatietoilmoitus Tulorekisteriin -sovelluksen Henkilö -välilehdellä. Päivityksen jälkeen Henkilö -välilehdellä tulolajilla “334 Ravintoetu” näkyy arvona 0,00, jos henkilölle on valittuna ravintoedun tyyppi, jossa on “Ravintoetu vastaa verotusarvoa” valinta aktiivisena. Tulorekisteri -ilmoitukselle arvot siirtyivät aiemminkin oikein, vain tiedon näkyminen Henkilö -välilehden näkymässä saattoi poiketa aineistolle siirtyvään tietoon nähden. Tästä syystä suosittelemme varmistamaan, että vuoden 2023 ravintoedun arvot ovat siirtyneet oikein tulorekisteriin koko vuoden osalta. 

  • Takaisinperintä: Olemme päivittäneet Fivaldin ohjeistuksia takaisinperinnän ja perusteettoman edun ilmoittamiseen. Fivaldissa ei ole tuettuna tällä hetkellä takaisinperinnän lisätieto ”Takaisinperittyyn määrään kohdistuva ennakonpidätys”, joten jatkossa takaisinperintä tulisi tehdä Fivaldissa bruttoperintänä aiemman nettoperintä ohjeistuksen sijaan. Tästä linkistä löydät ohjeistuksemme perusteettoman edun ja takaisinperinnän ilmoittamiseen tulorekisteriin.


Korjaus vai mitätöinti ja uusi ilmoitus?

Ilmoitukset korjataan ensisijaisesti antamalla korvaava ilmoitus. On kuitenkin tilanteita, joissa korjaus on tehtävä mitätöimällä virheellinen ilmoitus ja antamalla tilalle uusi ilmoitus. Ohjeet ja listaus näistä tilanteista löytyy tästä linkistä.


HUOM! Mitätöinti ja uusi ilmoitus tulisi antaa saman työpäivän aikana ennen klo 16 tai klo 18 jälkeen, sillä joissain tilanteissa tällä välillä ilmoitetut tiedot voivat jakautua kahdelle eri päivälle ja syntyä viivästysseuraamuksia.


Mikäli sinulle jäi vielä kysyttävää tähän liittyen niin ole yhteydessä sovellustukeemme osoitteeseen: tuki.fivaldi@visma.com.