Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

Tärkeä tiedote Fivaldin Pankkiyhteyden ja robotiikkaratkaisujen käyttäjille

19-12-2023 3:09 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 14.12.2023, viimeisin päivitys tehty 15.12.2023.


Fivaldin sovellusikkunan osoitteet (selaimen osoite eli url) tulevat yhdenmukaistumaan 8.1.2024 osana Fivaldin uudistusta yhteiseen osoitteeseen sovellusikkuna.fivaldi.net (tällä hetkellä käytttäjille näkyvien api2.fivaldi.net, api3.fivaldi.net,  jne. sijaan).

 

8.1.2024 saakka näkyvä sovellusikkunan osoite:

 

8.1.2024 illan päivityksen jälkeen näkyvä osoite:

 

Muutos koskee kaikkia Fivaldin sovellusikkunaa käyttäviä käyttäjiä. 

  • Käy sallimassa ponnahdusikkunat uudelle sovellusikkunan osoitteelle tämän ohjeen mukaisesti. 
  • Peruskäyttäjälle tämä muutos ei aiheuta muita toimenpiteitä. 

 

Mikäli kuulut seuraaviin käyttäjäryhmiin, tulee sinun tarkistaa asetukset/tehdä tarvittavat muutokset;

  • Olet Fivaldi pankkiyhteyden käyttäjä
    Sinun pitää antaa käyttämällesi Internet-selaimelle uudelleen oikeudet pankkiohjelman varmenteiden lukemiseksi työasemasta. Tämän vuoksi sinun pitää valita Pankkiyhteyden käyttämä työhakemisto uudelleen muutoksen jälkeen, eli 9.1. alkaen. Lue ohje työhakemiston valintaan alta. Saman ohjeen voit lukea myös ohjesivustolta. Katso myös video, joka opastaa saman asian.
  • Teillä on käytössä robotiikkaratkaisuja
    Ole yhteydessä robotiikkaratkaisunne toimittajaan ja selvittäkää heidän kanssaan, vaikuttaako tämä URL-osoitteen muutos käytössä olevan robottiratkaisun toimintaan tai  tuleeko siihen tehdä muutoksia.


Fivaldin pankkiyhteyden työhakemiston polun uudelleen määrittäminen

Huom! Voit tehdä uudelleen määrityksen vasta 8.1.2024 illan päivityksen jälkeen!

Valitse työhakemisto 

Mene uudessa sovellusikkunassa Maksuliikenne Pankkiyhteys, ylävalikosta Pankkiyhteys Perustiedot Asetukset-välilehti).

 

Valitse Pankkiyhteyden työhakemisto napsauttamalla Valitse työhakemisto -painiketta. Työhakemisto valitaan samalla painikkeella, käytitpä käyttäjäkohtaisia asetuksia tai yrityskohtaisia asetuksia.


Huom! Sinun pitää valita työhakemisto painamalla Valitse työhakemisto -painiketta. Ei riitä, että kirjoitat tai kopioit avainsäilön ja ulkoisten aineistojen hakemistopolut niille varattuihin paikkoihin.

Työhakemiston valinta on selainkohtainen. Jos vaihdat käyttämääsi selainta, sinun on käytävä valitsemassa työhakemisto uudestaan.

Työhakemiston valinnan jälkeen sinun pitää vielä kirjoittaa hakemistopolku kenttään Hakemistopolku. Katso ohjeet ohjesivustolta: Kirjoita avainsäilön hakemistopolku.

 

Työhakemisto on hakemistopolku, jonka alta löytyvät sekä avainsäilö (pankkivarmenteiden hakemisto) että mahdolliset ulkoisten aineistojen hakemistot.

 

Valittu työhakemiston polku on yhteinen kaikille Pankkiyhteyden asetuksissa tallennetuille poluille. Muiden Pankkiyhteyden hakemistojen (avainsäilö, ulkoisten aineistojen hakemistot) pitää sijaita työhakemiston alla. Muita vaatimuksia hakemistolle ei ole, vaan sen voi esimerkiksi nimetä haluamallaan tavalla. Esimerkissä työhakemisto on C:\pankkiyhteys 


Työhakemisto ei voi olla levyn juurihakemisto, esim. C:\, vaan hakemiston pitää sijaita juurihakemiston alla. Työhakemisto voi olla joko paikallinen, omalla työasemallasi oleva hakemisto, tai esim. verkkolevyllä sijaitseva hakemisto.

Työhakemisto ei voi olla siirrettävällä tallennusvälineellä (kuten USB-muisti) oleva hakemisto.

 

Selain kysyy työhakemistoa valitessa Let site view files? Kuittaa napsauttamalla View files. Sen jälkeen selain kysyy Save changes to pankkiyhteys?. Kuittaa napsauttamalla Save changes.


Mikäli hakemisto on väärä, voit valita uuden hakemiston napsauttamalla uudestaan Valitse työhakemisto -painiketta.


Työhakemisto Mac-tietokoneilla

Mac-laitteilla työhakemiston pitää olla sellainen hakemisto, johon käyttäjätunnuksellasi on riittävät luku- ja kirjoitusoikeudet. Varmennekansion tulee olla työhakemiston alikansio.

Esimerkiksi työhakemisto voi olla /Users/Käyttäjä/Desktop/Fivaldi ja varmennekansio tämän alla oleva kansio /Users/Käyttäjä/Desktop/Fivaldi/fvk.

 

Voit lukea lisää Pankkiyhteyden määrittämisestä ohjesivuilta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin