A

Anonyymi Asiakas

Lainaosuuslaskennan ohjeet

29-11-2023 3:46 pm tekijä Anonyymi Asiakas

Alkuperäinen julkaisu tehty 19.04.2023, viimeisin päivitys tehty 19.04.2023.

Olen aina välillä tutkaillut Lainaosuuslaskennan käsikirjaa. Näyttää, että kösikirja on ollut samassa tilassa vuodesta 2017. Sitä paitsi käsikirjan lopussa on myös ohje: 4 Kulutuslaskut, joka ei nyt varmaan tähän  ohjeeseen kuulu.

 

Tietyistä asioista kaipaisi lisätietoa:

- Tarkempi kuvaus lainojen käsitelystä kirjanpidossa

- Lainasosuuslaskelman ja vastikerahoituslaskelman väliset yhteydet

- Korkotukilainojen käsittely

- Limiitilainojen muutos pitkäaisiin lainoihin

 

Muutenkin itse Lainaosuuslaskennan sovellus kaipaisi päivityksia. Käsittääkseni, ainakaan mitään isompia muutoksia ei ole kai tehty siihen viimeisen 15 vuoden aikana?

 

1 Comment

V

Visman edustaja

Visma

29-11-2023 3:58 pm tekijä Visman edustaja

Hei!

Kiitos näistä kommenteista ja ajatuksista! 

 

Communityssä löytyviä PDF-käsikirjoihin ei tehdä enää muutoksia vaan ohjeita siirretään ohjekeskukseen. Siirron yhteydessä ohjeiden sisältö tarkistetaan. Tuo mainitsemasi 4 Kulutuslaskut -kohta on meillä jo tiedossa ja siirtovaiheessa "painovirhe" korjataan.

Aiheesta on kerrottu enemmän täällä.

 

Lainaosuuslaskennasta löytyy joitakin ohjeita jo ohjekeskuksesta. Ne täydentyvät siirtoprojektin edetessä. Vien kuitenkin mainitsemiasi asioita eteenpäin tiedoksi ohjeiden laatijoille.

 

Jos sinulla on tarkempia toiveita siitä, miten Lainaosuuslaskentaa tulisi mielestäsi kehittää, voit jättää kehitysehdotuksen meille täältä löytyvän ohjeen mukaisesti.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin