Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

Saadun ennakon lisääminen myyntilaskulle

29-11-2023 3:46 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 20.12.2022.


Jos myyntilaskulle on tarve saada näkymään omalla rivillä saatu ennakko, joka vähentää lopullista laskun summaa, on tätä varten luotava ns. ennakkotuote, jota laskutuksessa voidaan käyttää. Käyttövinkki koskee toistaiseksi vain Tilaustenkäsittelyä, sillä Myynninhallinnassa osalaskutus ei ole vielä tuettu.

 

  1.  Perusta Myyntireskontran Perustietojen "Laskujen tiliöinti"-välilehdellä tiliöintikoodi "Ennakkomaksut", ja määritä oikea tiliöinti.
  2. Luo Tuoterekisteriin Ennakkomaksu-tuote, ja määrittele edellä perustettu tiliöintikoodi jokaiselle tuotteella näkyvälle tiliöintiryhmälle.
  3. Tuo tilaukselle Ennakkomaksu-tuote ja anna määräksi 1 kpl. Määritä summaksi ennakkomaksun arvo kyseisen koko tilauksen summasta.
  4. Lisää tilaukselle uudestaan sama Ennakkomaksu-tuote, mutta anna määräksi -1 kpl, ja sama summa kuin edellä.
  5. Kun halutaan tehdä pelkkä ennakkolasku, valitaan tilauksella Rivitiedot-välilehdellä pelkästään positiivisen summan Ennakkomaksu-rivi, ja luodaan lasku. Tällöin tilauksesta muodostuu lasku, jolla veloitetaan vain ennakon osuus. 
    • Jos ennakkolaskulle halutaan ennakomaksurivin lisäksi myös muuta tietoa, voi ennen laskun luontia lisätä tilaukselle tekstirivin, jossa kerrotaan tarvittavat lisätiedot, kuten esimerkiksi mistä tuotteista on kyse.
  6. Kun tilaukselta laskutetaan loput rivit, otetaan laskutukseen kaikki avoimet rivit mukaan, jolloin negatiivinen ennakkomaksurivi vähentää oikeasta loppusummasta jo maksetun ennakon.

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.