Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

ALV-ilmoitus jää virheeseen: "Tietoa 056 ja tietoja 301-320 ei saa antaa yhtäaikaa"

29-11-2023 3:46 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 20.12.2022.


Mikäli Kausiveroilmoitus-sovelluksesta muodostetaan ALV-ilmoitus silloin kun mitään ilmoitettavaa ei ole (esim. vahingossa) ja sen jälkeen tehdään maksukaudelle Kirjanpidossa kirjauksia lisää ja luodaan uusi kausiveroilmoitus, saattaa Ei-alv-toimintaa tieto jäädä ilmoituksen tietoihin. Näin ilmoituksella menee sekä ei-alv-toimintaa tiedot, että alv-tiedot ja verottajan rajapinta palauttaa virheen. Kausiveroilmoitus-sovelluksessa rivin lopussa on maksukaudella i-painike muuttunut punaiseksi ja sitä painamalla avautuvassa ikkunassa näkyy virhe: "Verottajan viesti: Oma-aloitteisten verojen veroilmoitus, Arvonlisäveron tiedot: kenttä 056 = "1": Tietoa 056 ja tietoja 301-320 ei saa antaa yhtäaikaa."

 

Jotta tällaista tilannetta ei synny - oikea tapa on aina ensin poistaa aiemmin luotu ilmoitus vasemman reunan P-painikkeella ja luoda uusi ilmoitus. Tällöin edellisellä kerralla ilmoitukselle tullut Ei alv-toimintaa -tieto poistuu myös uudelta ilmoitukselta ja lähetys onnistuu ilman virhettä.

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.