Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

Tapaturmavakuutuksen poikkeustilanne virheellisesti palkkatietoilmoituksella

29-11-2023 3:46 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 20.12.2022.


Mikäli palkkatietoilmoitukselle halutaan tieto, että palkansaaja on tapaturmavakuutettu (ei tapaturmavakuutuksen poikkeustilannetta henkilötasolla), tulee Palkansaajat-rekisterissä Työsuhteet-välilehdellä valita henkilölle optio "Ei tapaturmapoikkeusta" aktiiviseksi. Jos yrityksessä on käytössä useampi tapaturmavakuutusnumero, tulee tehdä myös tämän ohjeen mukaiset määritykset.

 

Voit tarkistaa, onko henkilötason Tapaturmavakuutuksen poikkeustilanne mennyt palkkatietoilmoituksilla Fivaldiwebistä esikatselemalla lähetettyä ilmoitusta Lähetyserät-välilehdellä (Näytä xml-tiedosto -painike), jossa henkilön yläosan tiedoissa näkyy Vakuuttamisen poikkeustilanne ja tässä arvo 4. Ensisijaisesti suosittelemme tarkistamaan tiedon Tulorekisterin asiointipalvelusta, sillä sieltä löytyy viimeisin tieto.

 

Mikäli vakuuttamisen poikkeustilanne Tapaturmavakuutuksesta on mennyt virheellisesti tulorekisteriin, tiedot tulee korjata mitätöimällä aiemmat ilmoitukset ja lähettämällä uudet ilmoitukset sen jälkeen kun "Ei tapaturmapoikkeusta"-valinta on asetettu henkilöille Palkansaajat-rekisterissä. Tarkista uudelleenlähetetyt ilmoitukset Fivaldiwebin Lähetyserät-välilehden Näytä xml-tiedosto -painikkeesta avautuvasta tiedostosta.

 

HUOM! Uusi ilmoitus tulisi antaa saman työpäivän aikana, jottei mitätöityyn ilmoitukseen liittyvä maksu ehdi palautua ja uudelle maksulle muodostua viivästysseuraamuksia. Erityisesti, jos korjausajo asettuu kuukauden 15.-20. päivien välille, on erittäin tärkeää, että uusi ilmoitus tehdään mahdollisimman pian mitätöinnin jälkeen (heti), koska tänä ajankohtana Tulorekisterissä ajetaan kriittisiä ajoja ilmoituksiin liittyen.

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.