Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

Kirjekuori-ilmoitus erillisilmoituksen puuttumisesta

29-11-2023 3:46 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 20.12.2022, viimeisin päivitys tehty 20.12.2022.

FivaldiWEB:n kirjekuoriviesti ilmoittaa, mikäli löytyy sellainen kuukausi, joista ei erillisilmoitusta ole lähtetty. Ilmoitus kertoo erillisilmoituksen puuttumisesta seuraavasti:

 

"Seuraavia tulorekisteri-ilmoituksia ei ole lähetetty Fivaldista hyväksytysti tulorekisteriin yrityspaikassa. Huomioithan, että tulorekisteri veloittaa vuodesta 2021 alkaen myöhästymismaksuja. Seuraavat erät ovat mahdollisesti mukana tulorekisterin ajamassa myöhästymismaksuajossa, ellei kyseisiä ilmoituksia ole syötetty manuaalisesti asiointipalveluun."

Yrityksessä ei ole vielä aloitettu palkanlaskentaa

Mikäli palkkakausia on jo perustettu yrityspaikkaan, niin ohjelma ottaa ne mukaan sakkoajo listaukseen ja siitä muodostuu kirjekuoriviesti, sillä ohjelma etsii tietoa myös tilanteista, jossa ilmoitetaan ei-palkanmaksua tietoja. Palkkakaudet kannattaakin perustaa vasta sitten kun palkanlaskenta yrityksessä alkaa tai ensimmäinen ei-palkanmaksua tieto halutaan lähettää.

 

Palkanlaskenta yrityksessä on lakannut

Mikäli palkanlaskenta lakkaa kyseisessä yrityspaikassa, ja ilmoituksia nousee listaukseen vaikkei uusia palkkakausia ole enää perustettu, tarkista, että Palkanlaskennan perustiedoissa Muut-välilehdellä kohta "Tulorekisterivirhelistaus: Kuinka monta päivää ennen ilmoituksen eräpäivää (miinuksena)" -kenttä on tyhjä sekä "Palkkatietoilmoitukset lähetetään heti" täppä ei ole aktiivisena. Kytke lisäksi yritys pois Tulorekisterin varmenteelta, jonka jälkeen sen ei pitäisi enää tulla sakkoajoon mukaan.

 

Jos edellä mainitut toimenpiteet on tarkistettu ja ilmoitus tulee tästä huolimatta, poista kaikilta käyttäjiltä Palvelunhallinnassa tästä yrityspaikasta oikeudet "Tulorekisterin varmenne" web-sovellukseen, joka viimeistään poistaa ilmoituksen tulemisen käyttäjille.

 

Huom! Tarkista tätä ennen, että yritys on kytketty Tulorekisterin varmenteelle jos alv-ilmoituksia on tarkoitus tästä yrityspaikasta lähettää Kausiveroilmoitus-sovelluksella. (Eli tilanteissa, että vain palkanlaskentaa ei enää tehdä FIvaldin yrityspaikasta, mutta kirjanpito ja alv-ilmoittaminen jatkuu edelleen.)

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin