Ilmoitus keskeneräisestä erillisilmoituksesta

V

Alkuperäinen julkaisu tehty 20.12.2022.


Fivaldi lähettää käyttäjälle ilmoituksen, mikäli käsiteltävien yritysten palkanlaskennasta löytyy sellainen kuukausi, joista ei ole lähetetty erillisilmoitusta. Ilmoitus kertoo ilmoituksen puuttumisesta seuraavasti:

 

"Alla olevia ilmoituksia ei ole lähetetty Fivaldista hyväksytysti tulorekisteriin. Huomioithan, että tulorekisteriin myöhässä annettujen ilmoitusten seuraamuksena on myöhästymismaksu. Tarkista ilmoituksen mahdollinen virhetila "Palkkatietoilmoitus tulorekisteriin"-sovelluksen Virheilmoitukset-välilehdeltä. Huomioi, että listalla näkyy vain avointen palkkakausien virheelliset tai puuttuvat ilmoitukset"


Yrityksessä ei ole vielä aloitettu palkanlaskentaa

Mikäli yrityspaikkaan on perustettu palkkakausia, ohjelma ottaa ne mukaan sakkoajolistaukseen. Ilmoitus muodostuu tällöin aina, koska ohjelma etsii tietoa myös tilanteista, jossa ilmoitetaan ei-palkanmaksua-tietoja. Palkkakaudet kannattaakin perustaa vasta kun palkanlaskenta yrityksessä alkaa, tai ensimmäinen ei-palkanmaksua-tieto halutaan lähettää.

 

Palkanlaskenta yrityksessä on lakannut

Mikäli palkanlaskenta lakkaa kyseisessä yrityspaikassa, mutta ilmoituksia nousee listaukseen vaikkei uusia palkkakausia ole enää perustettu, tarkista, että Palkanlaskennan perustiedoissa Muut-välilehdellä kohta "Tulorekisterivirhelistaus: Kuinka monta päivää ennen ilmoituksen eräpäivää (miinuksena)"-kenttä on tyhjä sekä "Palkkatietoilmoitukset lähetetään heti" täppä ei ole aktiivisena. Poista lisäksi yritys Tulorekisterin varmenteelta, jonka jälkeen sen ei pitäisi enää tulla sakkoajoon mukaan.

 

Jos edellä mainitut toimenpiteet on tarkistettu ja ilmoitus tulee edelleen, poista kaikilta käyttäjiltä Palvelunhallinnassa kyseisestä yrityspaikasta oikeudet "Tulorekisterin varmenne"-web-sovellukseen. Viimeistään tämä toimenpide poistaa ilmoituksen lähetyksen käyttäjille.

 

Huom! Yrityksen on oltava kytkettynä Tulorekisterin varmenteelle jos yrityspaikasta on tarkoitus lähettää alv-ilmoituksia Kausiveroilmoitus-sovelluksella (eli tilanteissa, että vain palkanlaskentaa ei enää tehdä Fivaldin yrityspaikasta, mutta kirjanpito ja alv-ilmoittaminen jatkuu edelleen).

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme. 

Etkö löydä etsimääsi?

Aloita uusi keskustelu