Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

Tilikauden voiton/tappion kirjaaminen

29-11-2023 3:46 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 19.12.2022, viimeisin päivitys tehty 19.12.2022.

Automaattikirjaus tapahtuu vuoden päättämisen yhteydessä: Kirjanpito | ylävalikosta Kirjanpito | Tilinpäätös | Päätä vuosi XXXX.

 

Mikäli voitto/tappio ei ole kirjaantunut automaattisesti, tarkista, että Kirjanpidon ylävalikossa Kirjanpito | Tositesyötön perustiedot -osiossa on määritelty edellisten tilikausien voittovaratili ja tälle kirjaukselle on valittuna tositelaji “Automaattikirjaukset”. Tulos voi jäädä kirjautumatta myös sen vuoksi, että uuden vuoden ensimmäinen kausi on tilikauden päättämisen yhteydessä suljettuna, jolloin ohjelma ei voi automatiikalla tehdä kirjausta kyseiselle kaudelle. 

 

Mikäli voitto/tappio ei kirjaannu automaattisesti tilinpäätöksen yhteydessä, voit tarvittaessa tehdä myös yksipuolisen pk-viennin. Tällöin valitse kirjanpidossa uutta tositetta syöttäessä ruksi kohtaan “Hyväksy eroava tosite”, jotta ohjelma antaa tehdä yksipuolisen viennin.

 

Tilinpäätöksen voi perua, mikäli sitä ei ole lopullisesti hyväksytty:

  1. Kirjanpito | ylävalikosta Kirjanpito | Tilikaudet.
  2. Valitse "Avaa uusi tilikausi" ja kirjoita täsmälleen sama tilikauden tunnus sekä alku- ja loppupäivämäärä, kuin päätetyllä tilikaudella.
  3. Valitse "Avaa tilikausi".
  4. Tämän jälkeen suorita tilinpäätösajo, joka kirjaa edellisen vuoden voiton automaattisesti seuraavalle tilivuodelle. Vaihtoehtoisesti kirjaa edellisen vuoden voitto yksipuoleisena pk-vientinä edellisten vuosien voittovaratilille.

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin