Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

Tulos ja tase eroaa

29-11-2023 3:46 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 15.12.2022, viimeisin päivitys tehty 23.02.2023.

Kirjanpidon kautta sulkiessa ohjelma saattaa ilmoittaa Taseen ja tuloslaskelman tulos kauden lopussa eroaa! Tämä tarkoittaa sitä, että kirjanpito ei syystä tai toisesta täsmää.

 

Tuloslaskelman tuloksessa ohjelma laskee sisäänrakennettujen laskentakaavojen avulla tuloksen tuloslaskelman tileillä olevien tapahtumien perusteella. Taseessa tilikauden tuloksen laskentakaava taas käyttää sekä tuloksen että taseen tilejä ja mikäli erottavia tositteita on, ilmoittaa ohjelma, että tuloslaskelman ja taseen tilikauden tulokset eroavat.

 

Kun tositelajien debet- ja kredit-puolet täsmäävät, niin kirjanpito täsmää, eikä ilmoitusta pitäisi tulla.

 

Tarkista seuraavat asiat:

 

 1. Täsmäävätkö raportit kirjanpidon avointen vuosien uudelleenlaskennan jälkeen?

  Uudelleenlaskenta tehdään Kirjanpito-sovelluksessa: valitse ylävalikosta Kirjanpito > Tilikaudet > ylävalikosta uudelleen Kirjanpito > Uudelleenlaske avoimet vuodet.

 2. Onko tilikartassa kytkemättömiä tilejä?

  Kytkemättömien tilien kytkeminen tapahtuu seuraavasti:
  • Avaa Tilikartta-sovellus ja valitse Kytkemättömät tilit
  • Napsauta ruudulla hiiren kakkospainikkeella ja valitse Kytke kaikki kytkemättömät tai Kytke kytkemätön tili tilanteesta riippuen. Toiminto siirtää tilin tai tilit automaattisesti tilinumeron perusteella tilipuitteessa oikeaan kohtaan.

 3. Löytyykö eroava tosite Kirjanpidosta?

  Kirjanpito-sovelluksen Tositteiden selailu -välilehdeltä löytyy Hae eroava -toiminto, jonka avulla pystyy löytämään eroavia tositteita.

  Huom! Käy kyseisellä toiminnolla läpi kaikki kirjanpidon tositelajit erikseen.

 

Taseen ja tuloslaskelman erotuksen yksityiskohtaisempi läpikäynti ei kuulu ylläpito- ja tukipalvelun piiriin, joten mikäli eroa ei näiden ohjeiden avulla löydy, suosittelemme kääntymään konsultointimme puoleen palvelutilauslomakkeen kautta. Huomioitavaa on kuitenkin, että konsulttimmekaan eivät tarkista kirjanpidon kirjauksia tai niiden oikeellisuutta, mutta he voivat auttaa Fivaldin käyttöön liittyvissä kysymyksissä, sekä asetusten tarkistamisessa ja läpikäymisessä.

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin