Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

Välitili ei täsmää

29-11-2023 3:46 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 12.12.2022, viimeisin päivitys tehty 12.12.2022.

Täsmäytystyön voi tehdä esimerkiksi Kirjanpidon Tilitapahtumat-välilehdellä, jossa voi tarkistaa, että välitilin saldo on tiliotteella tehtyjen kirjausten jälkeen nolla. Kun Tilitapahtumissa siis valitaan kyseinen välitili, pitäisi siellä näkyä kahden tositelajin kirjauksia jotka tiliotteen asetuksista riippuen kumoavat toisensa joko päivittäin tai kuukausittain: Maksut näkyvät kirjattuina välitilille myynnissä Suoritukset- ja ostoissa Maksut-tositelajeilla, ja välitililtä pois tiliotteiden tositelajeilla. Kirjanpidon Tilitapahtumat-välilehdellä tulee siis välitiliä tarkastellessa näkyä kaksi tositelajia jotka kumoavat toisensa ja täten loppusaldo on nolla.

 

Yleensä kun välitili heittää, puuttuu jomman kumman edellämainitun kirjauksen vastapari. Tarkista siis esimerkiksi, puuttuuko tiliotteelta kuittaava kirjaus, eli ettei tiliotteella ole kirjattu maksu jollekin muulle tilille kuin välitilille. Ensin pitää siis selvittää missä kuussa heitto on alkanut ja miksi. Etsinnän avuksi voi tulostaa pääkirjan pelkästään välitilistä siltä kuukaudelta jolta heitto on alkanut. Raportilta nähdään mistä ero johtuu. Kun päästään kiinni minä päivänä heitto tulee, katsotaan läpi kyseinen tiliote, jonne summa on kirjattu.

 

Ostoissa yksi vaihtoehto on se, että maksukirjausta ei löydy, eli tarkista tällöin onko maksuerä hyväksytty Ostoreskontran Maksatuksessa tämän postauksen mukaisesti tai onko Ostoreskontran Tiliote-välilehdellä näkyvän kuittauksen päiväys virheellinen. 

 

Jos eroa ei näiden ohjeiden avulla löydy, kannattaa seuraavaksi kääntyä konsulttimme puoleen palvelutilauslomakkeen kautta. Kirjausten läpikäynti ja niiden oikeellisuuden tarkistaminen eivät kuulu ylläpito- ja tukipalvelun piiriin.

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin