Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

Lainaosuussuoritukset eivät kirjaudu automaattisesti lainaosuuslaskentaan

29-11-2023 3:46 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 09.12.2022, viimeisin päivitys tehty 09.12.2022.

Maksetut lainaosuudet pitää käydä kohdistamassa Vuokrareskontran käsinkohdistustoiminnossa lainaosuuslaskentaan, sillä Lainaosuuslaskenta-sovelluksessa ei ole tukea saapuvien viitesuoritusten käsittelylle. Lainaosuusmaksulapun viitteellä maksetut lainaosuudet ohjautuvat siis aina Vuokrareskontran "Käsin kohdistus" -painikkeen takaa löytyvään "Viiteaineiston kohdistus" -toimintoon. Normaalitilanteessa suoritukset saadaan kuitenkin kohdistettua kyseisellä ruudulla suhteellisen vähällä vaivalla Lainaosuuslaskentaan.

 

Joskus käsin kohdistaminen ei onnistu vaan tulee virheilmoitus "Maksu eri kuin mikään osuus! Velallisen yksikön muutos puuttuu!"  Jos saapunut suoritus erottaa edes sentin, tai maksupäivä on myöhäisempi kuin eräpäivä, ei kohdistuksia ole tällöin mahdollista tehdä "Käsin kohdistus" -painikkeen kautta. Tällaisessa tilanteessa suoritukset tulee poistaa Vuokrareskontran kohdistumattomista tapahtumista ja viedä oikeat summat käsin lainaosuuslaskentaan.

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin