Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

Vuokrareskontran kausien sulkeminen ei onnistu

29-11-2023 3:46 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 09.12.2022, viimeisin päivitys tehty 22.12.2022.

Joskus Vuokrareskontran kausien sulkemisen yhteydessä saattaa tulla ilmoitus “Tavoitteiden tai tavoitteiden korjausten tositenumeroiden nouto ei onnistunut” eikä kauden sulkeminen onnistu. Myös Kirjanpidon kautta sulkiessa voi tulla ilmoitus “Kirjanpidon kautta ei voi sulkea, seuraavat osakirjanpitojen tositelajit ovat sulkematta: KH tavoite”, mutta kyseistä kautta ei kuitenkaan näy Vuokrareskontrassa.

 

Fivaldin Kirjanpidossa tulee olla avoimena ne kaudet, joita Vuokrareskontran puolella ollaan sulkemassa. Vastaavasti taas Vuokrareskontrassa tulee olla olemassa kaudet ja ne tulee olla suljettuina, jotta ne voidaan sulkea myös Kirjanpidossa. Vuokrareskontran kausi täytyy sulkea pysyvästi, että kirjanpidon kauden saa kiinni, eli pelkkä kauden lukitseminen ei riitä. Tässä kohtaa on tärkeä huomioida, että Vuokrareskontran kauden sulkeminen on lopullista, eikä suljettua kautta voi enää käyttäjän toimesta avata.

 

Kausien sulkemisessa ilmenevät ongelmat johtuvat yleensä aukosta kausissa. Tarkista ensin, että kirjanpidon kaudet ovat auki aukkoa edeltävään kauteen asti. Mikäli kaudet ovat auki tai niiden avaaminen ei auttanut asiaan, niin puuttuville kausille tulee ajaa kirjapidon kausien avaamisen jälkeen nollatavoitteet, jonka jälkeen nämä puuttuvat kaudet ilmaantuvat Vuokrareskontraan ja ne pitäisi saada suljettua. 

 

Alla olevassa kuvassa näkyy tilanne, jossa kausia puuttuu kokonaan Vuokrareskontrasta. Tämä aiheuttaa virhetilanteen, mikäli kyseisillä kausilla on tapahtumia.

 

Screenshot_14.jpg

 

Mikäli se kausiväli, jota Kirjanpidossa ollaan sulkemassa, ei näy edellä olevassa Vuokrareskontran Kausien hallinta -näkymässä lainkaan (eli kausia on suljettu, jolloin ne katoavat kyseisestä näkymästä), voit tarkistaa kausien tilanteen Vuokrareskontran päänäkymästä. Kyseisessä valikossa näkyy kaikki kaudet, joita Vuokrareskontraan on ajettu, sekä kausien tila (S = suljettu, A = avoin):

 

Screenshot_15.jpg

 

Ongelman saa siis ohitettua ajamalla nollatavoitteet puuttuvalle kaudelle siten, että yhdelle sidokselle määritellään jokin maksu (yksi maksulaji) puuttuvalle kuukaudelle ja ajetaan sitten tavoite reskontraan. Tavoitteiden ajossa puuttuva kausi pitää poikkeuksellisesti kirjoittaa kausivälikenttiin käsin, koska sitä ei alasvetovalikosta löydy. 

HUOM! Tavoitteiden ajon kausikenttiin saa kirjata kaudet käsin ainoastaan poikkeustilanteissa, eli silloin kun haluttu kausi ei syystä tai toisesta ole valikosta valittavissa. Lähtökohtaisesti kaudet tulee siis aina valita alasvetovalikosta klikkaamalla.

 

Tämän jälkeen mennään Vuokrareskontraan ja poistetaan kyseiseltä sidokselta ajetut tavoitteet klikkaamalla kyseistä tavoitetta hiiren oikealla ja valitsemalla "Poista tavoite". Tämän jälkeen kausien sulkeminen Vuokrareskontrassa tulisi onnistua.

 

Mikäli edellämainituista ohjeista ei ole apua asiaan, ole yhteydessä sovellustukeen kuvaamalla ongelmatilanne ja liittämällä lisäksi tukipyyntöön seuraavat kuvaruutukopiot:

  • Kirjanpidosta tilanteesta, jossa kausia yritetään sulkea (kuva kausista sekä virheilmoituksista)
  • Vuokrareskontran Kausien hallinta -näkymästä, jossa näkyy kyseinen kausi/kausiväli tai aukko
  • Vuokrareskontran päänäkymän kausivalikosta, jossa näkyy kyseinen suljettava kausi ja sitä seuraavat kaudet

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin