Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

Palkkalaskelman virhe: "Maksun arvoja ei löytynyt"

29-11-2023 3:46 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 07.12.2022, viimeisin päivitys tehty 25.03.2025.


Mikäli jollain sivukulun palkkarivillä on i-painike punaisena ja siitä avautuvassa ikkunassa virheilmoitus "Maksun arvoja ei löydy", virhe johtuu siitä, että ohjelma ei löydä voimassaolevaa maksuprosenttia Palkanlaskennan perustiedot-rekisterin Sosiaalivakuutus ym. maksut -välilehdeltä. 

 

Tarkista ensin palkkakauden maksupäivä. Ongelma voi johtua siitä, että maksupäivä ei ole oikealla vuodella. Jos maksupäivänä on vanha tai tuleva vuosi, ei arvoja todennäköisesti ole määritelty Palkanlaskennan perustietoihin.

 

Vaihtoehtoisesti ongelman voi aiheuttaa se, että Palkanlaskennan perustiedoissa ei ole sivukuluille määritelty yhteisrekisteriä käyttöön Sosiaalivakuutus ym. maksut -välilehdellä. Tällöin käytetään itse määriteltäviä prosentteja ja todennäköisesti palkkakauden maksuvuodelle ei ole määritelty vielä arvoja. Lisätietoa aiheesta löydät tämän linkin takaa.

 

Kun maksupäivä tai vakuutusmaksun tiedot on korjattu, lasketa palkkalaskelma/palkkalaskelmat uudelleen valitsemalla ylävalikosta Palkanlaskenta | Laske palkkalaskelma uudelleen tai Laske kaikki avoimet palkkalaskelmat uudelleen.

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.