Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

Erillisilmoituksella sairausvakuutusmaksun arvona nolla

29-11-2023 3:46 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 07.12.2022, viimeisin päivitys tehty 26.03.2024.


Erillisilmoituksen Sairausvakuutusmaksu-kenttään tuodaan oletuksena Visma Fivaldista laskettu ilmoitettavan kuukauden palkkakausien sairausvakuutusmaksujen yhteissumma. Luku haetaan käyttäen olemassa olevaa tilastoryhmää ”610 (507) Työnantajan st-maksu”.

 

Mikäli ohjelma tuo sairausvakuutusmaksun arvoksi nollan tai tyhjän tiedon, vaikka maksettavaa olisi, tarkista Palkkalajit-rekisteristä Tilastoryhmät-välilehdellä tilastoryhmän ”610 (507) Työnantajan st-maksu” asetus valitsemalla "Ilmoitus jonka kentät näytetään alla" -valikkoon "Tulorekisteri: "Erillisilmoitus". Tälle ilmoitukselle pitää olla valittuna kentäksi "610 Maksettava ta:n st-maksu": 

 

1649140487754.png

Tarkista myös, että sotumaksun palkkalaji on valittuna kyseiselle tilastoryhmälle Valitut palkkalajit -ikkunassa. 

 

Erillisilmoituksen sairausvakuutusmaksuun vaikuttaa myös Kausiveroilmoituksen Perustietojen tiedot. Tarkista siis tarvittaessa myös, että on TA-kausi voimassa, ja mikäli asetuksissa on valittu kausiveroilmoitukselle tuleviin palkkoihin pelkästään maksetut palkat, niin ko. kauden palkat tulee olla myös erillisilmoituksen kannalta merkitty maksetuiksi. 

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.