Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

Yritysrekisterissä ei voi valita oletusvälitystapaa

29-11-2023 3:45 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 01.12.2022, viimeisin päivitys tehty 01.12.2022.

Mikäli asiakkaalle ei onnistu tallentamaan Yritysrekisterin "Laskujen välitys"-välilehdellä välitystapaa, johtuu se todennäköisesti siitä, että Yritysrekisteriin on määritelty yrityssuhde. Tämä on yleinen toimintatapa taloyhtiöillä, ja yhteisrekisteri onkin tuettu Vuokrareskontrassa. Kuitenkin jos taloyhtiöillä otetaan lisäksi yleislaskutus käyttöön, pitää laskujen välitystapa valita aina laskukohtaisesti.

 

"Yhteiset yritysrekisterit"-ominaisuus on siis tarkoitettu ensisijaisesti Kiinteistöhallinnan ympäristöjen käyttöön, eikä sitä siksi suositella käytettävän yleislaskutusta tekevissä yrityksissä, koska ominaisuudessa ei ole tukea Laskujen välitykseen. Yleislaskutusta (Myynninhallinta, Tilaustenkäsittely, Sopimuslaskutus) voidaan toki käyttää myös tällä tavalla, mutta tällöin laskua tehdessä pitää huomioida se, että välitystapa on valittava aina jokaisella laskulla erikseen.

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin