Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

Eläkevakuutusyhtiön vaihtuminen

29-11-2023 3:45 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 01.12.2022, viimeisin päivitys tehty 01.12.2022.

TyEL-vakuutusnumeron vaihtuessa suosittelemme perustamaan uuden eläkevakuutusyhtiön ja perustamaan uudet työsuhteet palkansaajille.

 

Uusi eläkevakuutusyhtiö perustetaan Palkansaajat-sovelluksessa kun valitaan ylävalikosta Palkanlaskennan henkilöt | Perustiedot | Vakuutukset -välilehti ja tehdään uusi rivi uudelle työeläkevakuutusyhtiölle ja tyhjätään päättyneeltä vakuutukselta "Tieto työeläkevakuutuksesta"-kohta:

 

Screenshot_13.jpg

 

Tämän jälkeen luodaan palkansaajille uudet työsuhteet, joihin uusi vakuutus kytketään. Uudelle työsuhteelle laitetaan alkupäiväksi uuden TyEL-vakuutuksen voimassaolopäivä ja valinta kohtaan "Työsuhde jatkuu edellisestä", jotta ohjelma jatkaa lomapäivien kerryttämistä alkuperäisen työsuhteen alkupäivän mukaan.

 

Screenshot_11.jpg

 

Uuden työsuhteen perustaminen mahdollistaa aikaisemmin lähetettyjen vanhaan TyEL-numeroon kohdistuneiden palkkatietoilmoitusten korjaukset siten, että jokainen palkkalaskelma ja -ilmoitus on kohdistettu kulloinkin voimassa olevaan TyEL-vakuutusnumeroon. Korjausten yhteydessä päivitä vanhalle eläkevakuutukselle väliaikaisesti voimaan "Tieto työeläkevakuutuksesta" kohtaan valinta "Työntekijän eläkevakuutus", jotta vanha vakuutusnumero nousee korjausilmoitukselle.

 

Mikäli TyEL-vakuutusnumeron muuttumisen vuoksi ei ole perustettu uutta työsuhdetta, vaan TyEL-numero on korvattu Palkansaajien perustiedoissa Vakuutukset -välilehdellä, tulee korjauksien yhteydessä huomioida oikean vakuutusnumeron voimassaolo. Ole tarvittaessa yhteydessä Vakuutusyhtiöön tai Tulorekisteriin, mikäli tarvitset korjauksissa apuja esim. saamiesi Tulorekisterin virheilmoitusten vuoksi vakuutusnumeroon liittyen.

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin