Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

ALV:n ilmoituskauden muuttaminen

29-11-2023 3:45 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 01.12.2022, viimeisin päivitys tehty 01.12.2022.

ALV-ilmoittajan muutos vuosi- tai neljännesvuosimenettelystä kuukausi-ilmoittajaksi tehdään eri tavalla riippuen siitä, tapahtuuko muutos vuodenvaihteessa, vai kesken vuoden tai ilmoittamisajanjakson. Alla on käyty läpi ohjeistukset molempiin tilanteisiin. 

Muutos vuosi- tai neljännesvuosi-menettelystä kuukausi-ilmoittajaksi tapahtuu vuoden vaihtuessa

  1. Siirry Kausiveroilmoitus-ohjelmassa ylävalikosta avautuvaan Perustiedot-ikkunaan.
  2. Päätä voimassa oleva rivi merkitsemällä alv-kauden loppupäivämääräksi helmikuun viimeinen päivä (joulukuun ilmoitus annetaan vielä helmikuussa).
  3. Aktivoi uusi rivi siirtymällä seuraavan rivin "Alkupvm (suoritus)"-kenttään ja anna päiväykseksi maaliskuun ensimmäinen päivä (päiväys, jolloin tammikuun alv-ilmoitus tehdään).
  4. Valitse Alv-kausi-kenttään ilmoitusjaksoksi "Kuukausi"
  5. Tallenna muutokset napauttamalla Tallenna-painiketta.

ScreenHunter 6703.jpg

Muutos kuukausi-ilmoittajaksi tapahtuu vuoden vaihtuessa tai kesken neljännesvuosimenettelyn

Jos muutos kuukausi-ilmoittajaksi tapahtuu kesken vuosi- tai neljännesvuoden ilmoitusajanjaksoa, suosittelemme kirjaamaan pättyvän ilmoitusmenettelyn mukaiset alv-tiedot manuaalisesti OmaVerossa. Jos esimerkiksi vuosi-menettelystä siirrytään lokakuun alussa kuukausi-menettelyyn, tulisi vuosi-ilmoitusmenettelyn piirissä oleva alv-ilmoitus tammi-syyskuulta antaa helmikuussa, minkä lisäksi samalla ilmoituskaudella helmikuussa antaa myös kuukausi-ilmoitusmenettelyssä olevan joulukuun tiedot. Fivaldi ei tue kahden eri menettelyn mukaista ilmoittamista samalla ilmoitusjaksolla, mistä syystä tiedot on syytä ilmoittaa poikkeuksellisesti tällaisessa tilanteessa käsin.

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin