Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

Ennakot ja saatavat -raportti ei täsmää

29-11-2023 3:45 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 29.11.2022, viimeisin päivitys tehty 29.11.2022.

Mikäli ennakot ja saatavat -raportti ei täsmää, on syy joko historiassa ajallisesti ristissä olevat tavoite/maksu-kirjaukset tai saldovirhe vuokrareskontrassa.

1. Tavoite- ja maksukirjaukset ristissä

Ennakot ja saatavat -rapotti näyttää tulostusmäärityksissä annetun kauden tilanteen. Ristiriitoja Vuokrareskontraan nähden voi syntyä esimerkiksi siitä syystä, että yhden kuun maksuja on kohdistettu toisen kuun tavoitteisiin. Raportilta tulee siis lähteä selvittämään missä kuussa huoneistolla kyseinen ristiriita alkaa, ja sitten korjata ja kohdistaa maksut uudestaan käsin ajallisesti oikein.

 

Mikäli päivämäärät ovat ristissä, on toinen vaihtoehto tilanteen korjaamiseksi ajaa tavoitteet uudelleen aivan ensimmäisestä kuukaudesta, jossa eroa on alkanut syntyä, niin pitkälle kuin niitä on ajettu. Tällöin ennakko-saatava-ongelman aiheuttanut päivämäärien ristiriita häviää ohjelman kohdistaessa uudelleenajossa tavoitteet ja maksut aikajärjestyksessä uudelleen. Tämä toki edellyttää sitä, että vuokrareskontran kaudet ovat auki siihen kuukauteen saakka, jossa heitto alkaa. 

 

Huom! Tällä tavalla tulee olla todella tarkkana, että tavoitteet ajetaan vuokrareskontraan uudestaan oikein. Mikäli kausille on tehty tasauslaskutusta, emme suosittele uudelleen tavoitteiden ajamista tällaiselle kaudelle.

 

2. Vuokrareskontran saldovirhe

Vuokrareskontran "Näytä maksut" -toiminnossa maksua hiiren oikealla klikkaamalla avautuu valikko, josta "Näytä maksun kohdistukset" -valinnalla avautuu "Maksun kohdistukset" -ruutu. Tällä ruudulla tulee "Kohdistukset yhteensä", "Palautukset/poistot/siirrot yhteensä" ja "Ennakko" olla yhtä suuri kuin "Maksettu summa". Jos näin ei ole, on kyseessä saldovirhe.

 

ScreenHunter 6671.jpg

 

Esimerkkikuvassa saldovirhettä ei ole, sillä vihreällä korostettujen kohtien yhteenlaskettu summa täsmää oranssilla näkyvään maksettuun summaan.

 

Saldovirheet ovat harvinaisia, mutta mahdollisia. Mikäli siis havaitset saldovirheen, toimita sovellustukeen seuraavat kuvaruutukopiot:

  • asiaankuuluvasta sidoksesta
  • kyseisestä maksusta niin, että tositenumero on näkyvillä
  • kyseiseltä maksulta avautuvasta "Maksun kohdistukset" -ruudulta jossa näkyy että "Kohdistukset yhteensä", "Palautukset/poistot/siirrot yhteensä" ja "Ennakko" eivät ole yhtä suuri kuin "Maksettu summa"

Oikean maksun etsimisessä voi käyttää hyväksi Maksuhistoria-raporttia, jolla maksulle kirjautunut ennakko näkyy selkeästi. Tulosta Maksuhistoria-raportti tarvittaessa mahdollisimman pitkältä aikaväliltä. Voit etsiä oikeaa maksua raportilta CTRL + F -painikeyhdistelmällä aukeavan hakutoiminnon avulla käyttämällä sanaa “Ennakko”.

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin