Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

Erillisen ostolaskun luonti ALV- ja TAS-maksuista

29-11-2023 3:45 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 28.11.2022, viimeisin päivitys tehty 28.11.2022.

Fivaldista on mahdollisuus luoda myös erilliset ostolaskut ALV- ja TAS-maksuista. Mikäli ALV- ja TAS-maksuista halutaan luoda erilliset ostolaskut ja maksukausi on kuukausi, niin Kausiveroilmoituksen perustietoihin on syytä määrittää ainoastaan ALV-kausi ja jättää TAS-kausi tyhjäksi.

 

Pelkästään TAS-maksuihin liittyvä ostolasku voidaan luoda Erillisilmoituksen massalähetys -ikkunan kautta sen jälkeen, kun erillisilmoitus on hyväksytty Tulorekisterissä. Tästä ohjeesta löydät lisätietoja TAS-maksuihin liittyvän ostolaskun luomiseen.

 

Kausiveroilmoitus-ikkunassa voidaan luoda Ostolaskujen kierrätykseen joko ostolasku, joka pitää sisällään sekä ALV-maksut että TAS-maksut tai ostolasku, jossa on mukana ainoastaan ALV-maksut. ALV-maksuista voidaan luoda ostolasku heti sen jälkeen, kun ALV-ilmoitus on lähetetty OmaVeroon ja OmaVerosta on saatu siitä kuittaus.  Tässä on huomioitava se, että ostolasku luodaan aina viimeisimmästä ALV- tai TAS-ilmoituksesta. Mikäli siis TAS-maksuun liittyvä ostolasku luodaan seuraavaksi heti ALV-ilmoituksen lähetyksen jälkeen, ei ALV-ostolaskun luonti enää onnistu. Sen vuoksi ALV-ilmoituksen jälkeen on aina seuraavaksi luotava siihen liittyvä ALV-ostolasku. 

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin