Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

Työsuhteen päättäminen

29-11-2023 3:45 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 28.11.2022, viimeisin päivitys tehty 01.12.2022.

Lomakorvaukset työsuhteen päättyessä

Mikäli lomapalkkalaskenta on Fivaldissa otettu käyttöön, huolehdi, että pitämättömät lomat maksetaan palkansaajalle esim. Lomakorvaus työsuhteen loppuessa -palkkalajilla ja tarkista,että Kertymät-välilehdellä kertymät nollaantuvat. Raporteille nousee henkilöiden kertymätiedot niin kauan, kun henkilöllä on pitämättömiä lomia, vaikka työsuhde olisikin päättynyt.

Irtisanomisajan korvaus

Mikäli tulonsaajalle maksetaan irtisanomisajan korvausta, perusta uusi palkkalaji Rahapalkat-luokkaan valitsemalla Rahapalkat-luokan päällä hiiren oikeaa painiketta > Lisää palkkalaji ja valitse tyypiksi ”Hinta”. Kytke palkkalaji tulolajiin 208 Iritsanomisajan korvaus Palkkalajit-rekisterin Tilastoryhmät –välilehdellä. Kyseisellä tulolajilla ilmoitettaessa tulorekisterioletus on, että palkka ei ole minkään sivukulujen alaista. Lisää tällaisessa tilanteessa perustamasi palkkalaji työttömyysvakuutus, eläkevakuutus, tapaturmavakuutus  ja sotu-maksun palkkalajien prosentin perusteen poikkeuksiin, jotta se ei tule ko. sivukulujen palkkalajien perusteeseen mukaan. Esim. työttömyysvakuutusmaksu:

Screenshot_8.jpg

 

Tulorekisteri-ilmoittaminen

Palvelussuhteen päättymispäivän ilmoittaminen

Fivaldissa päättymispäivä määritellään Työsuhteet –välilehdellä. Päättymispäivä tulee olla palkkakauden alkupäivän jälkeen, muutoin ohjelma ei anna perustaa palkkakautta tulonsaajalle.

Päättymissyyn ilmoittaminen

Valitse Palvelussuhteen päättymisen syykoodisto kohtaan käytetäänkö Tulorekisterin, Kevan vai Suomen pankin koodistoa.

Tulorekisterin ammattinimikkeitä käyttävä yritys:

Valitse ”Palvelussuhteen päättymisen syykoodisto” –alasvetovalikosta valinta ”Tulorekisterin koodisto”, ”Päättymisen syy” –kenttä jätetään tyhjäksi ja Tulorekisterin päättymissyy –kenttään valitaan tulonsaajan palvelussutheen päättymiskoodi. Tarkemmat ohjeet syykoodien valintaan löytyy esim. tästä linkistä.

Julkisten alojen eläkelain (JuEL) piiriin kuuluva työnantaja:

Valitse ”Palvelussuhteen päättymisen syykoodisto” –alasvetovalikosta valinta ”Kevan koodisto”, ”Päättymisen syy” –valitaan Kevan sivuilta löytyvä syykoodi. Kenttä on pakollinen, jos palvelussuhteella on loppupäivä ja Työeläkelaitoksena on Keva (yhtiötunnus on 20, 30, 25, 24 tai 29). Kevan koodisto on Kevan ylläpitämä eläketurvakohtainen koodisto, jossa on yksi päättymisen syykoodi kutakin eläketurvaa kohti ja löydät sen esim. tästä linkistä (2021).

Jos päättymisen syy ilmoitetaan Kevan tai Suomen pankin koodistolla, on suositeltavaa ilmoittaa lisäksi tulorekisterin koodiston mukainen syy, jotta muut tulorekisterin tietoja käyttävät tahot voivat hyödyntää tietoa.

 

Screenshot_9.jpg

 

Henkilön palkkalajit -välilehdelle ei ole tarve tehdä muutoksia sen jälkeen kun työsuhteen loppupäivä on tallennettu, koska palkkalaskelman luonti työsuhteen päättymisen jälkeiselle ajalle ei enää onnistu.

 

Palkansaajan poistaminen

Kun tarvittavat toimet on tehty, voidaan palkansaaja poistaa Palkansaajat-rekisteristä vasemman reunan P-painikkeella. Tämän myötä kyseisen tulonsaajan palkkalaskelmat eivät näy palkkalaskelmien selailussa ohjelman pääruudulla.

Palkansaaja ei siis poistu lopullisesti rekisteristä vaan se siirtyy poistetut-näkymään. Poistettuja palkansaajia voi selailla Näytä poistetut henkilöt –valinnalla ja palauttaa tarvittaessa. Ohjelma myös tarkistaa uuden henkilön perustamisen yhteydessä, löytyykö myös poistetuista palkansaajista samalla henkilötunnuksella löytyvää henkilöä, jonka jälkeen kyseinen tulonsaaja voidaan palauttaa aktiiviseksi.

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

 

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin