Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

Työkorvaus lähdeverolliselle yritykselle

29-11-2023 3:45 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 28.11.2022, viimeisin päivitys tehty 17.04.2023.

Mikäli työkorvauksen saajana on yritys, joka sijaitsee toisessa EU-maassa, perusta kyseinen yritys Fivaldiin palkansaajaksi. Ulkomaisen y-tunnuksen voi laittaa Ulkomaalainen hetu -kenttään, jolloin on annettava myös syntymäaika ja sukupuoli. Ulkomaalainen hetu -kentän sisällössä ei ole tarkistusta, mutta sen käyttö edellyttää aina syntymäaikaa ja sukupuolta, eli silloinkin kun kyseessä on yritys. Tulorekisteriin menee näillä tiedoin väärä tunnistetyyppi (ulkomaalainen hetu vs. ulkomaalainen y-tunnus), mutta tietojemme mukaan ilmoituksen lähetys pitäisi Fivaldista onnistua ilman virhettä.

Tulonsaaja ilmoitetaan rajoitetusti verovelvolliseksi valitsemalla palkansaajan Työsuhde-välilehdelle suorituslaji tämän ohjeen mukaisesti. Yhteisö-tieto puolestaan valitaan palkansaajalle Lisätieto-kenttään, jos tulonsaaja on avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö, osakeyhtiö, osuuskunta, yhdistys, säätiö tai muu yksityisoikeudellinen oikeushenkilö. Palkansaajalle asetetaan Ei työsuhteessa -valinta päälle sekä annetaan osoitetiedot. Asuinvaltion verotunnisteelle (TIN) on palkansaajan tiedoissa oma kenttä, johon kyseisen arvon voi syöttää.

Palkanlaskenta tapahtuu aina euroissa ja palkanmaksukaudeksi voidaan ilmoittaa ne päivät, joina työtä on tehty. Alkupäiväksi ilmoitetaan ensimmäinen työntekopäivä ja loppupäiväksi viimeinen työntekopäivä. 

Työkorvaus ilmoitetaan tulolajilla Työkorvaus (336), joten käytetty palkkalaji tulee linkittää Palkkalajit-rekisterin Tilastoryhmät-välilehdellä oikealle tulolajille. Lähdevero puolestaan linkitetään tulolajille Lähdevero (404). Työkorvaukseen sisältyvää arvonlisäveron osuutta ei ilmoiteta tulorekisteriin. Työkorvauksen 24% oikaisun palkkalaji linkitetään Työkorvauksen tulolajiin (336).

Työkorvauksien käsittelystä Fivaldissa löytyy tästä postauksesta vanhempi ohje, jossa ei ole otettu huomioon Tulorekisteriä eikä ulkomaalaisuutta. Kyseisestä ohjeesta voit kuitenkin tarvittaessa soveltaa aiheeseen liittyvät muut asetukset esim. palkkalajien osalta.

 

 

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin