Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

Työnantajasuoritukset puuttuvat Kausiveroilmoitus-raportin loppusummasta

29-11-2023 3:45 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 28.11.2022, viimeisin päivitys tehty 28.11.2022.

Mikäli työnantajasuoritukset puuttuvat kausiveroilmoitusen maksettavasta summasta niin tarkista seuraavat asiat:

 

1. Kausiveroilmoituksen perustiedot ikkunassa on valinta "Maksetut ja ei maksetut palkat"

2. Kauden erillisilmoitus on lähetetty tulorekisteriin

3. Puuttuvien työnantajasuoritusten palkkakaudella ei ole täppä päällä kohdassa "Palkkakautta ei ilmoiteta tulorekisteriin"   

 

Maksutietojen loppuosaan tiedot haetaan nyt Palkkatietoilmoitus tulorekisteriin -websovelluksesta. Käytännössä tämä siis vaatii työnantajasuoritusten osalta palkkatietoilmoitusten ja etenkin Erillisilmoituksen onnistunutta lähetystä Fivaldista, jotta tiedot nousevat raportille. Ilmoituksen tiedot (1) -välilehdellä olevat tiedot ovat ns. vanhaa TAS tietoa, jotka aiemmin lähetettiin OmaVeroon ALV:n kanssa tai erikseen. Näitä tietoja ei enää ilmoiteta Fivaldista ko. sovelluksen kautta verottajalle, eikä niitä näin ollen haeta raportille Fivaldista. Raportin TAS-tiedot -kenttään tiedot olemme halunneet tarkastuksen vuoksi nostaa vielä esille.

 

Erillisilmoitus voidaan lähettää jo aiemminkin, jos halutaan TAS summien nousevan Kausiveroilmoitus -raportin maksettavaan summaan. Erillisilmoituksen lähetys ja hyväksyntä kestää yleensä muutamasta minuutista kahteen tuntiin. Mikäli kuun lopussa tulisikin vielä lisää palkkoja, voidaan Erillisilmoituksesta lähettää korvaava ilmoitus painamalla Luo uusi erillisilmoitus -painiketta. Toiminto ei vaadi tällöin edellisen ilmoituksen mitätöintiä. 

 

Työnantajasuoritukset voivat puuttua kausiveroilmoituksen maksettavasta summasta, jos palkanlaskennan palkkakaudelle on laitettu valinta päälle kohtaan "Palkkakautta ei ilmoiteta tulorekisteriin". Mikäli palkkatietoilmoitukset on ilmoitettu tulorekisteriin asiointipalvelun kautta niin palkansaajan tietoihin pitää laittaa valinta kohtaan "Palkkatietoilmoitus ilmoitetaan asiointipalvelusta". Tämä asetus löytyy Palkansaajan Työsuhteet -välilehdeltä. Sen jälkeen kun palkkatietoilmoitus on manuaalisesti hyväksytty niin tämä valinta voidaan ottaa pois, mikäli jatkossa ko. palkansaajan palkkatietoilmoitus halutaan ilmoittaa suoraan Visma Fivaldin palkanlaskennasta tulorekisteriin.   

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin