Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

Ostolasku näkyy avoimissa laskuissa vaikka se on maksettu

29-11-2023 3:45 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 28.11.2022, viimeisin päivitys tehty 21.04.2023.

Todennäköisesti laskulla ei ole kuittausriviä, eli joko maksua ei ole kirjattu maksetuksi käsin tai pankkiin lähetettyä maksatuserää ei ole hyväksytty. Laskujen tilannetta kannattaa tarkastella Ostoreskontran Tiliote-välilehdeltä - etsi täältä kyseisen toimittajan alta kyseiset laskut, laajenna tarvittaessa näkymää antamalla hakuehtoihin aiempi kausitieto. 

Jos ostolaskun alla ei ole mitään maksuun liittyvää tietoa,
eli violettia Maksuaineisto-riviä tai sinistä Kuittaus-riviä:

  • Kyseistä laskua ei ole viety maksatuserälle eikä kirjattu käsin maksetuksi Ostoreskontran Maksujen syöttö -välilehdellä.
  • Mikäli tilanne kuitenkin on, että lasku on jo maksettu, voi sen kuitata käsin maksetuksi Maksujen syöttö -välilehdellä.
    • Jos lasku ei nouse Maksujen syöttöön, tarkista, että Laskujen syöttö -välilehdellä on kyseisellä laskulla Hyväksytty-täppä päällä.

Jos ostolaskun alla on sininen Kuittaus-rivi:

  • Kyseinen lasku on maksatuserällä joka on hyväksytty maksetuksi
  • Maksun pitäisi löytyä Pankkiyhteyden Siirtohistoriasta lähetettynä ja hyväksyttynä maksuna. Mikäli näin ei ole, kannattaa varmistaa että maksatuserää ei ole virheellisesti kuitattu käsin hyväksytyksi. Suoritustositteen (sinisen kuittausrivin) voi tarvittaessa poistaa tuplaklikkaamalla riviä ja valitsemalla "Poista tosite". Laskun pitäisi tämän myötä palautua avoimeksi, jolloin sen voi käsitellä halutulla tavalla.

Jos ostolaskun alla on violetti Maksuaineisto-rivi:

  • Kyseinen lasku on maksatuserällä, mutta erää ei ole vielä hyväksytty.
  • Laskua ei enää saa Maksatuksessa nousemaan erälle tai maksujen syötössä esille, koska se on jo jollain maksatuserällä mukana. Tällöin tulee käydä läpi maksatuksessa olevat erät ja tarkistaa mikä erän tilanne tarkalleen on. Mikäli erä on avoin, eikä sitä ole lähetetty mihinkään, voi erän tarvittaessa poistaa hiiren oikealla klikkaamalla ja valitsemalla "Poista erä". Laskun poistuessa erältä tai erän hylkäämisen jälkeen lasku pitäisi palautua avoimeksi, jolloin sen voi käsitellä halutulla tavalla.

Mikäli maksatuserää ei löydy Maksatuksesta oletusasetuksilla, katso hakuohje tästä linkistä.

 

Ostolaskujen kierrätyksen Maksettu-tila tarkoittaa sitä, että haulla esiin tulevat laskut ovat mukana maksuerällä. Rajaus ei siis huomioi sitä, onko maksuerä kuitattu loppuun saakka maksetuksi. Laskun syöttö -välilehdellä laskulla näkyvä Maksettu-tieto puolestaan kertoo, jos lasku on kuitattu maksetuksi. Lisätietoa kyseisistä kierrätyksen merkinnöistä löytyy tästä ohjeesta.

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin