Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

Pankkiyhteydellä noudetun aineiston uudelleenjakelu

29-11-2023 3:45 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 23.11.2022, viimeisin päivitys tehty 23.11.2022.

Fivaldin Pankkiyhteydessä on mahdollista jaella noudettuja aineistoja uudelleen. Esimerkiksi tiliotteiden jakelu voi epäonnistua, jos Tiliotteiden perustiedoissa on puutteellisia asetuksia, jollon asetusten korjaamisen jälkeen käyttäjän ei tarvitse olla yhteydessä pankkiin uuden aineiston pyytämiseksi, vaan jo noudetun aineiston voi jaella uudestaan.

 

Uudelleenjakelu tehdään Pankkiyhteyden Siirtohistoria-välilehdellä. Aineistohakua kannattaa rajata esimerkiksi sopimuksen ja aineistomuodon haulla niin, että oikea noudettu aineisto löytyy helposti. Tämän jälkeen uudelleen jaettavaa aineistoa klikataan hiiren oikealla painikkeella ja valitaan “Jakele/käsittele saapunut aineisto uudelleen”.

 

Epäonnistuneen jakelun tietoja voi tarkastella Siirtohistoriasta löytyvän aineistorivin lopussa olevan OK-painikkeen takaa. Tarkemmat jakelutiedot löytyvät jakelurivin lopussa olevaa i-painiketta painamalla. Myös i-painikkeen väri kertoo jakelusta; vihreä kertoo onnistuneesta jakelusta, keltainen ja punainen virheistä jakelussa.

 

Viitteitä ei voi jaella Pankkiyhteyden Siirtohistorian uudelleenjakelutoiminnolla uudestaan, sillä Pankkiyhteyden viitteiden jakelu tapahtuu jo siinä, kun viitteet siirtyvät Viitesiirtojen lukuun. Varsinainen yrityksiin jakelu tapahtuu siis vasta Viitesiirtojen luvun toimesta, mistä syystä mahdollinen uudelleenkohdistus tulee tehdä siellä laittamalla täppä kohtaan "Kohdista vanhat" ja painamalla "Lue ja kohdista". HUOM! Tätä toimenpidettä ei tule tehdä mikäli käytössä on vuokrareskontra, ja kohdistumattomia maksuja on jo syötetty tavoitteille käsin, koska tällöin lopputuloksena on tuplasuoritukset. Mikäli vanhojen kohdistaminen siis halutaan tällaisessa tilanteessa tehdä, tulee Vuokrareskontrasta ensin poistaa käsin kirjatut maksut. 

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin