Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

Osakirjanpidon tositteet näkyviin kirjanpitoon

29-11-2023 3:45 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 23.11.2022, viimeisin päivitys tehty 23.11.2022.

Jos osakirjanpidon (laskut, suoritukset, ostolaskut, maksut, suoritukset, palkat, vuokrareskontra) tositteet eivät näy kirjanpidossa, on kyseisten tositelajien määritykset jääneet todennäköisesti keskeneräiseksi. Siirry siis sovellusikkunassa Kirjanpito-sovellukseen ja valitse ylävalikosta Kirjanpito | Tositelajien määritys. Tarkista, että halutuille tositelajeille on syötetty oikea kausitieto kohtaan “Näkyy k.pidossa alkaen kaudesta”:

 

ScreenHunter 6586.jpg

 

 

Ostoreskontran maksutositteiden osalta on myös tärkeä varmistaa, että maksuerät on hyväksytty (Ostoreskontra | Maksatus), eli ostolaskuilta löytyy kuittaustieto (Ostoreskontran | Tiliote). Vasta maksuerän hyväksyntä luo tositteen Kirjanpidon Maksut-tositelajille. Mikäli erää ei ole hyväksytty kolmannen asteen hyväksyvän SEPA-palautteen automatiikalla, voi erän hyväksyä Maksatus-ruudulla käsin. Tämä tehdään klikkaamalla erää hiiren oikealla ja valitsemalla "Hyväksy erä". Ennen erän hyväksyntää tulee tarkistaa esimerkiksi tiliotteelta, että erä on onnistuneesti veloitettu pankkitililtä.

 

Vuokrareskontran osalta puolestaan lopulliset tositenumerot syntyvät Kirjanpitoon vasta kauden sulkemisen yhteydessä. Siihen asti kirjanpidossa näkyvät tositteet ovat ns. väliaikaisia tositteita.

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin