Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

Yrityksen tietojen siirtäminen uudelle yrityspaikalle

29-11-2023 3:45 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 22.11.2022, viimeisin päivitys tehty 22.11.2022.

Aina välillä tulee tilanteita, jolloin on tarpeen avata yritykselle Fivaldissa uusi yrityspaikka. Esimerkiksi aina kun yritysmuoto muuttuu, suosittelemme ottamaan uutta yritysmuotoa varten käyttöön kokonaan uuden yrityspaikan. Tämä on ainoa keino saada veroilmoitukset yms. menemään oikein, ja taannehtivastikin oikeanlaiset tulosteet. Vanha yrityspaikka jää siis ns. "historiatiedoksi" ja uuteen saadaan syötettyä kaikki tiedot alusta asti oikealla tavalla.

 

Uuden yrityspaikan perustamista voi tarvittaessa myös helpottaa CSV-tiedoston lautausohjelman avulla, sillä sen kautta on mahdollista viedä tuote- ja yritysrekisterin tiedot ulos ja tuoda ne takaisin sisälle uuteen yrityspaikkaan. Siirrossa tulee myös huomioida, että mikäli yrityksellä, jolle Yritysrekisteriä ollaan tuomassa, on jo olemassa yrityksiä, niin samalla yritysnumerolla tuotavat yritykset menevät tuonnissa virheeseen.
 
Kun yrityksen tietoja siirretään syystä tai toisesta Fivaldissa toiseen yrityspaikkaan, kannattaa ennen vanhan yrityspaikan määrittämistä Palvelunhallinnasta ei-aktiiviseksi tehdä mm. seuraavat toimenpiteet:
 

  • Pankkiyhteyden Perustiedoissa otetaan tarvittavilta sopimuksilta kyseisestä vanhasta yrityspaikasta lisättyjen tilien osalta palvelutäpät pois, ja sen jälkeen poistetaan kyseiset tilit sopimuksilta.
  • Tiliotteiden perustiedoissa otetaan vanhassa yrityspaikassa "Tiliotteet lähettävä yritys"-kentästä jakelijayritys pois vaihtamalla tähän yritys itsensä. Näin saadaan vanha yrityspaikka pois pankkijakelun piiristä, eivätkä tiliotteet enää kohdistu vanhaan yrityspaikkaan.
  • Viitesiirtojen luvun Asetuksissa otetaan vanhassa yrityspaikassa "Viitesuoritusten kohdistus pääyritys"-kentästä jakelijayritys pois vaihtamalla tähän yritys itsensä. Näin saadaan vanha yrityspaikka pois pankkijakelun piiristä, eivätkä viitteet enää kohdistu vanhaan yrityspaikkaan.
  • Kierrätysryhmien Ostolaskukohtaisissa perustiedoissa otetaan vanhassa yrityspaikassa pois täppä "Verkkolaskujen vastaanotto tässä yrityksessä".
  • Mikäli käytössä on AutoInvoice ja saman AutoInvoice-tilin käyttöä halutaan jatkaa, tulee kyseisen tilin kytkös siirtää vanhasta yrityspaikasta uuteen API- ja UUID-tiedot uuteen yrityspaikkaan syöttämällä. Tämä tehdään Fivaldin Webin ylävalikosta Myynti/Ostot | AutoInvoice-palvelu löytyvässä "Yrityksen tilitiedot"-toiminnossa.
  • Kun vanhaa yrityspaikkaa ei enää käytetä, se voidaan siirtää Palvelunhallinnassa ei-aktiiviseksi.

 
Mikäli kyseinen yritys on pääyritys joissain yrityssuhdekytköksissä tai Pankkiyhteyden jakelija, tulee tällöin huomioida myös kaikki yrityssuhteisiin ja pankkijakeluihin liittyvät asetukset. 
 
Muutosten tueksi suosittelemme aina tilaamaan avuksi konsultointia, sillä millään yleisohjeistuksella ei voida ottaa huomioon kaikkia pieniäkin tarpeita, mitä tällaisessa tilanteessa voi tapauskohtaisesti tulla vastaan. Etäkonsultointitilauksen voi tehdä kätevästi suoraan palvelutilauslomakkeemme kautta. Palvelutilauslomakkeen täyttäminen ei vielä sido ostamaan palvelua, vaan lopullisen päätöksen voi tehdä vasta, kun konsulttimme ottaa pyynnön tiimoilta yhteyttä.

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin