Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

Ostolaskun virheellisen liitteen korvaaminen

29-11-2023 3:45 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 22.11.2022, viimeisin päivitys tehty 01.12.2022.

Laskua ei vielä ole viety Ostoreskontraan

Jos ostolasku on tullut/tuotu Fivaldiin Ostolaskujen kierrätyksen kautta eikä sitä vielä ole siirretty Ostoreskontraan, voidaan liite poistaa kierrätyksen puolella.

 

 1. Siirry Fivaldin Ostolaskujen kierrätyksen Laskulista-välilehdelle ja etsi kyseinen lasku.
 2. Klikkaa laskua, jolloin ohjelma avaa sen Laskun syöttö -välilehdelle. Valitse "Lisää/poista liite":

  1-2.jpg

 3. Etsi poistettava liite ensin tarvittaessa näkyviin "Liite X/X" -tekstiä ympäröivillä nuolipainikkeilla ja klikkaa sen jälkeen Poista-painiketta:

  1-3.jpg

 4. Tämän jälkeen liite on poistettu. Laskulle voi lisätä uuden liitteen Lisää toimintoja -painikkeen takaa löytyvällä "Tuo liite laskuun omalta koneelta" -toiminnolla:

  1-4.jpg

Lasku on jo viety Ostoreskontraan

Jos ostolasku on jo viety reskontraan, voidaan liite poistaa Arkiston kautta.

 1. Siirry Fivaldin Arkistoon ja avaa sinistä nuolipainiketta klikkaamalla ensin Ostolaskut-kansio ja sitten Käsitelty-kansio.
 2. Etsi kyseinen toimittaja, avaa toimittajan alta kyseinen tilikausikansio ja etsi täältä kyseinen lasku. Liitetiedostot näkyvät laskun yhteydessä.
 3. Klikkaa aktiiviseksi poistettava liitetiedosto:

  2-3.jpg

 4. Kun poistettava liite on valittuna aktiiviseksi, klikkaa sivun oikeaan reunaan ilmestyvästä pikkuikkunasta Tiedot-välilehdeltä Poista-painiketta. Ohjelma kysyy, poistetaanko valittu kohde tästä sijainnista vai kaikista sijainneista. Valitse kohta "Poistetaan kaikista sijainneista" ja klikkaa Poista-painiketta:

  2-4.jpg

 5. Tämän jälkeen liite on kokonaan poistettu eikä se näy enää ostolaskulla Ostoreskontrassa eikä Ostolaskujen kierrätyksessä. Jos laskulle täytyy lisätä uusi liite, voi sen tehdä Ostoreskontran vasemman reunan Liitteen lisäys -painikkeella. Tieto päivittyy laskulle ja Arkistoon.

  2-5.jpg

 

Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin