Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

Tapahtumalaskutuksella helpotusta tili- ja isännöintitoimiston omaan laskutukseen

29-11-2023 3:45 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 23.05.2022, viimeisin päivitys tehty 23.05.2022.

Viimeisimmässä toukokuun päivityksessä julkaisimme Tapahtumalaskutus-sovellukseen edelleenlaskutuksen mahdollistavan toiminnon. Sen avulla tilitoimistot ja isännöintiyritykset voivat kätevästi laskuttaa asiakkaidensa toiminnasta kertyvät transaktiokustannukset. Kaikille transaktiotapahtumille voidaan asettaa oma hintansa, jonka perusteella Tapahtumalaskutus-sovelluksesta muodostetaan myyntitilaukset suoraan Fivaldin Myynninhallintaan. 

 

Täältä löydät ohjevideon ja kirjalliset ohjeet, joiden avulla voit tutustua tarkemmin Tapahtumalaskutuksen edelleenlaskutus-toimintoon.

 

Kysymyksiä ja vastauksia edelleenlaskutukseen liittyen:

Mille Fivaldi-ympäristölle edelleenlaskutus kytketään päälle?

Toiminto kytketään päälle ainoastaan laskuttajayrityksen ympäristöön, eli esimerkiksi tilitoimiston omaan ympäristöön, josta tapahtumakohtaiset laskut muodostetaan.

 

Miten saan edelleenlaskutuksen käyttööni?

Kytke Palvelunhallinnassa Tapahtumalaskutus ja Tapahtumalaskutuksen asetukset päälle siihen ympäristöön, jolla hoidat laskutusta. Ota edelleenlaskutus käyttöön Tapahtumalaskutuksen perusasetuksissa.

 

Missä ylläpidän edelleenlaskutettavien tapahtumien myyntihintoja?

Yksikkömyyntihinnat syötetään laskutettaville tapahtumille tuoterekisterissä. 

 

Miten toimin, jos en halua edelleenlaskuttaa tapahtumakuluja kaikilta asiakkailtani?

Voit jättää asiakasyrityksen laskutuksen ulkopuolelle Tapahtumalaskutuksen asetuksissa Yritykset-välilehdellä. Tapahtumien laskuttaminen on jokaisella yrityksellä oletuksena päällä, mutta sen voi kytkeä pois, jolloin kyseisen yrityksen tapahtumat eivät nouse edelleenlaskutukseen.

 

​​Miten toimin, jos en halua edelleenlaskuttaa jotain tiettyä tapahtumaa yhdeltäkään asiakkaaltani?

Voit jättää tapahtuman laskutuksen ulkopuolelle Tapahtumalaskutuksen asetuksissa Tapahtumatyypit-välilehdellä. Tapahtumien laskuttaminen on oletuksena päällä, mutta sen voi kytkeä pois päältä. Näin tapahtuma ei nouse edelleenlaskutukseen, vaikka kyseisiä tapahtumia olisi laskutettavalla kaudella.

 

Miten toimin, jos minulla on eri asiakkaille erilaisia laskutusmalleja?

Asiakaskohtaiset laskutuksen asetukset löytyvät Tapahtumalaskutuksen asetuksista, Yritykset-välilehdeltä. Valitse yrityksen kohdalla Laskutusasetukset ja määritä haluamasi asiakasyrityskohtaiset laskutuspoikkeukset.

 

Miten tapahtumakulujen hinnat määritellään? 

Kuluja laskuttava yritys, esimerkiksi tilitoimisto, voi hinnoitella edelleenlaskutettavat tapahtumat haluamallaan tavalla. Yksikkömyyntihintoja ylläpidetään tuoterekisterissä.

 

Voinko laskuttaa monta kuukautta samalla tilauksella?

Edelleenlaskutettavat tilaukset luodaan Tapahtumalaskutuksesta kuukausi kerrallaan. 

Jos haluat laskuttaa esimerkiksi kolme kuukautta yhdellä kertaa, tulee sinun muodostaa jokaiselta kuukaudelta oma tilauksensa ja laskuttaa ne kerralla Myynninhallinnasta.

 

Mitä minun pitää tehdä ennen ensimmäistä laskutusta?

Käy läpi Tapahtumalaskutuksen perusasetukset ja yhdistä yritykset oikeisiin asiakastileihin. Luo laskutettavat tuotekoodit tuoterekisteriin myyntihintoineen ja yhdistä ne tapahtumatyyppeihin.

 

Miten korjaan virheelliset tilaukset ennen laskutusta?

Tilauksia voi muokata Myynninhallinnassa ennen laskutusta. Niiden poistaminen yksittäin tai massapoiston avulla vapauttaa tilausrivit, jolloin niistä voi tehdä uuden ajon Tapahtumalaskutuksesta.

 

Lähettääkö Tapahtumalaskutus suoraan laskut asiakkaille?

Ei lähetä, sovellus luo kauden tapahtumista avoimet myyntitilaukset Myynninhallintaan. Varsinaisten laskujen luonti tehdään Myynninhallinnassa yksittäin tai tilausten massalaskutuksen toiminnolla, jonka jälkeen laskut toimitetaan asiakkaille valitun toimitustavan mukaisesti.

 

Voinko käyttää edelleenlaskutuksessa jotain muuta Fivaldin myyntisovellusta?

Tarvitset edelleenlaskutukseen Myynninhallinta-sovelluksen, toiminto ei tue muita Fivaldin myyntisovelluksia.

 

Tarvitseeko minun perustaa kaikki tapahtumatyypit tuotteiksi tuoterekisteriin?

Sinun tarvitsee perustaa ainoastaan ne tapahtumatyypit, joita haluat laskuttaa asiakkailtasi. Jos et halua laskuttaa jotain tapahtumatyyppiä, voit laittaa laskutuksen pois päältä Tapahtumalaskutuksen asetuksista. 

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin