Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

Miten saan Lainaosuuslaskennan kausi-painikkeisiin näkyville suljettavat kaudet?

29-11-2023 3:45 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 11.11.2021, viimeisin päivitys tehty 11.11.2021.

Olen kirjaamassa alkutilanteen saldoja siirtyvän lainan osalta Lainaosuuslaskentaan. Miten saan ensimmäisen kauden suljettua? Lainaosuuslaskennan kausi-painikkeet ovat tyhjiä, miten saan niihin kaudet näkvyille?Lainaosuuslaskenta avaa ensimmäisen kauden Lainaosuuslaskennan Perustiedot-ikkunassa sille kuukaudelle, kun tehdään ensimmäinen kirjaus, joka muodostuu suoraan kirjanpitoon (Lainan nosto/lyhennykset). Jos siirtyvää lainaa lyhennetään vasta esim. puolen vuoden päästä, ja halutaan saada korkokirjaukset jo siirtymävaiheen hetkestä, tulee tehdä ensimmäiselle kaudelle esim. lainan lyhennys -kirjaus, joka poistetaan.

 

HUOM! Lyhennyksen summa ei saa olla nolla, sillä nollatositetta ei saa poistettua. Eli kirjaus voidaan tehdä esim. summalle 10,00 eur.

 

Tosite poistetaan kirjauksen tallennuksen jälkeen valitsemalla ensin aktiiviseksi muodostunut tapahtuma, sen jälkeen klikataan sen kohdalla hiiren oikeaa painiketta ja valitaan "Poista tapahtuma":

 

InkaKarlsson_0-1636617372152.png

 

Tämän jälkeen Lainaosuuslaskennan perustiedoissa tulee kausi näkyville Sulje-painikkeeseen, josta kausi voidaan sulkea ja muodostaa tätä kautta korkokirjaustositteet Kirjanpitoon.

 

Ohje, miten siirtyvä laina viedään Lainaosuuslaskentaan, löytyy tästä postauksesta.

Ohje koron kirjaamiseen Lainaosuuslaskennassa, kun lyhennyksiä ei vielä ole, löytyy tästä postauksesta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin