Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

Autoedun ilmoittaminen tulorekisteriin

29-11-2023 3:44 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 02.12.2020, viimeisin päivitys tehty 15.09.2022.

Miksi tulorekisteri ei hyväksy palkkatietoilmoituksella olevaa autoeturiviä? Millä tavalla ilmoitan autoedun tulorekisteriin? Kuinka autoedun kilometrikohtainen arvo ilmoitetaan tulorekisteriin? 

Autoedun yleiset asetukset:

Autoedun ikäryhmä ja tyyppi on määriteltävä Palkanlaskennan perustietojen Luontoisedut –välilehdellä. Lisäksi Palkansaajan Luotoisedut ja ulosottotiedot sekä Henkilön palkkalajit –välilehdiltä pitää löytyä voimassa oleva autoetu –rivi. Lisätietoja näistä yleisistä autoetuun liittyvistä määrittelystä löytyy tästä käsikirjasta. 

 

Kilometrikohtaisen arvon ilmoittaminen: 

Jos halutaan ilmoittaa tulorekisteriin autoedun kilometrikohtainen arvo, niin siihen on olemassa kaksi vaihtoehtoa.

Mikäli  palkkalaskelman määrä kentän arvo on suurempi kuin 3 niin palkkatietoilmoitukselle siirrettävät kilometrit luetaan ensisijaisesti palkkalaskelmalta, muuten kilometrimäärä luetaan Palkansaajan Luontoisedut ja ulosottotiedot -välilehdellä olevasta kilometrimäärä -kentästä.  

Muuta huomioitavaa:

Jos henkilöllä on käytössä samaan aikaan kaksi eri autoetua niin vain toinen näistä tallennetaan Fivaldin Palkansaajan luontoisedut ja ulosottotiedot -välilehdelle, koska Fivaldista ei voida ilmoittaa tulorekisteriin kahta erilaista autoetua. Mikäli palkansaajalla on kahta erilaista autoetua niin toinen niistä pitää tallentaa asiointipalvelun kautta, tai sitten tehdä kaksi palkkariviä samalle autoedulle ja käydä toinen näistä myöhemmin muuttamassa asiointipalvelun kautta.

 

Palkkalaskelmalla olevat autoeturivit voivat olla joko positiivisia tai negatiivisia, kunhan yhteissumma on vain positiivinen. Miinusrivit voidaan kohdistaa toiselle palkkakaudelle, kunhan kohdistettavan kauden loppusumma on vain positiivinen. Kohdistuksen voi tehdä myös kaudelle, jolloin käytössä oli eri autoetu, Fivaldi osaa silloin korjata tuolloin käytössä ollutta etua. Autoedun pitää olla voimassa kyseisen palkkakauden maksupäivänä. Positiivisen autoetupalkkarivin voi myös kohdistaa sellaiselle kaudelle, jolloin autoetutulolajia ei ennestään ole ollut.    

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin