Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

Miten ilmoitan ulkomaalaiselle yritykselle maksetut työkorvaukset tulorekisteriin?

29-11-2023 3:44 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 09.09.2019, viimeisin päivitys tehty 09.09.2019.

Miten ilmoitan ulkomaalaiselle yritykselle maksetut työkorvaukset tulorekisteriin?Rajoitetusti verovelvolliselle yritykselle maksetut työkorvaukset on ilmoitettava, jos maksaja on perinyt suorituksesta lähdeveron (13%). Yritys perustetaan palkansaajaksi, ja jos tällä ei ole suomalaista y-tunnusta, voi ulkomaisen tunnuksen laittaa Ulkomaalainen hetu -kenttään.  Myös syntymäaika ja sukupuoli tiedot on tallennettava. Syntymäajaksi sekä sukupuoleksi määritellään jokin vapaavalintainen tieto.

 

Mikäli tulonsaaja on avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö, osakeyhtiö, osuuskunta, yhdistys, säätiö tai muu yksityisoikeudellinen oikeushenkilö niin  palkansaajan Lisätieto -kenttään valitaan Yhteisö-tieto. 

 

Asuinvaltion verotunnisteelle (TIN) on palkansaajan tiedoissa oma kenttä, johon kyseisen arvon voidaan syöttää. Palkansaajalle asetetaan toki myös Ei työsuhteessa -valinta päälle sekä annetaan osoitetiedot.

Palkanlaskenta tapahtuu euroissa ja palkanmaksukaudeksi voidaan ilmoittaa ne päivät, joina työtä on tehty. Alkupäiväksi ilmoitetaan ensimmäinen työntekopäivä ja loppupäiväksi viimeinen työntekopäivä. 

Tulonsaaja ilmoitetaan rajoitetusti verovelvolliseksi valitsemalla palkansaajan Työsuhde-välilehdelle suorituslaji tämän ohjeen mukaisesti. 


Työkorvaus ilmoitetaan tulolajilla Työkorvaus (336), joten käytetty palkkalaji tulee linkittää Palkkalajit-rekisterin Tilastoryhmät-välilehdellä oikealle tulolajille. Lähdevero puolestaan linkitetään tulolajille Lähdevero (404). Työkorvaukseen sisältyvää arvonlisäveron osuutta ei ilmoiteta tulorekisteriin. Työkorvauksen 24% oikaisun palkkalaji linkitetään Työkorvauksen tulolajiin (336).

Työkorvauksien käsittelystä Fivaldissa löytyy tästä postauksesta vanhempi ohjeistus, jossa ei siksi ole otettu tulorekisteriä huomioon, mutta ei myöskään ulkomaalaisuutta. Sieltä voit kuitenkin tarvittaessa soveltaa aiheeseen liittyvät muut asetukset esim. palkkalajien osalta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin