Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

Tulorekisteri: Miten toimia jos koko erä on hylkääntynyt lähetyksessä?

29-11-2023 3:44 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 11.01.2019, viimeisin päivitys tehty 07.10.2021.

Miten teen uudelleenlähetyksen palkkatietoilmoituksesta Tulorekisteriin jos koko aineisto on hylkääntynyt jo vastaanottovaiheessa, eli tiedot eivät ole lähteneet lainkaan tulorekisteriin? Lähetyserät –välilehdellä erä siis löytyy ja se on tilassa: Aineisto hylätty (sisältö) tai Aineisto hylätty (muoto). Jos koko aineisto on hylätty, eli Tulorekisterin kannalta tietoja ei  ole vielä ilmoitettu lainkaan, vaikka lähetystä on yritetty, tulee tehdä koko aineistolle uudelleenlähetys. Tällöin Lähetyserät –välilehdellä siis aineiston rivi on olemassa ja on erä tilassa: Aineisto hylätty (sisältö) tai Aineisto hylätty (muoto). Muista tarkastaa ensin, ettei Tulorekisterin asiointipalveluun aineisto ole mennyt tietoja.

 

Uudelleenlähetys koko aineiston osalta tehdään seuraavasti:

 

  1. Korjaa virhe/virheet riippuen mistä virhe on johtunut.  
  2. Valitse Lähetyserä –välilehdeltä kyseisen rivin lopusta Tee erä uudelleen –painiketta. Tämä toiminto luo uudet versiot tämän kauden hylätyistä ilmoituksista.
  3. Siirry Lista–välilehdelle. Tarkist,a että ilmoitukset ovat lähetyskelpoisia (listauksessa rivillä vasemmalla olevassa sarakkeessa näkyy vihreä pallukka).
  4. Siirry Henkilö –välilehdelle.  Paina selaimen päivitys –painiketta (tai F5 –painiketta), jotta ruudulla varmasti näkyy tehdyt korjaukset.
  5. Käy läpi kyseisen erän henkilöiden ilmoitukset ja varmista että niissä ovat tiedot nyt oikein. Tarvittaessa voi päivittää palkkarivit alkuperäiseltä palkkalaskelmalta painamalla ympärinuolta Tulolaji -rivien oikeasta yläkulmasta (Refresh -painike).
  6. Henkilö -välilehden alakulmassa ruudun vasemmassa nurkassa pitiäisi nyt näkyä painike Lähetä uudet/korvaavat ilmoitukset-painike. Sen tietoihin tulee kaikki uudelleenlähetykseen mukaan tulevat palkkalaskelmat kun siirryt hiirellä painikkeen päälle. Mikäli nimen edessä on punainen merkki, ilmoitus ei ole lähetyskelpoinen. Korjaa ensin nämä ilmoitukset.
  7. Paina Lähetä uudet/korvaavat ilmoitukset –painiketta. Kaikki yrityksen ilmoituskelpoiset ilmoitukset lähtevät Tulorekisteriin puolen tunnin sisällä painamisesta. Tiedostoja (eriä) syntyy yksi per palkkakausi Lähetyserät -välilehdelle. 
  8. Tarkasta Tulorekisterin asiointipalvelusta, että tiedot ovat onnistuneen lähetyksen jälkeen menneet perille.

 

HUOM! Jos ilmoitus on mennyt perille, ei tehdä em. uutta lähetystä vaan tulee tehdä korvaava ilmoitus tai mitätöinti ja uusi ilmoitus.

 

Jos erästä osa ilmoituksista on mennyt perille, lähetetään uudet korvaavat ilmoitukset vain virheeseen jääneiden henkilöiden osalta tämän ohjeen mukaisesti. 

 

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin