Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

Mitä tarkoittaa tulorekisterin virhe: Technical error / Odottamaton tekninen virhe?

29-11-2023 3:44 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 08.01.2019, viimeisin päivitys tehty 07.10.2021.

Tulorekisterin ilmoitus on jäänyt virheeseen "GEN0010 Odottamaton tekninen virhe. An unexpected technical error has occured". Ilmoitus on hylätty palautteella "(RDV0031) Maksajalla on jo olemassa ilmoitus, jolla on sama Maksajan ilmoitusviite -tieto. The payer already has a report with the same data item Payer's report reference."Ongelma voi johtua siitä, että varmenne on tilattu virheellisesti. Tarkastathan Tulorekisterin asiakaspalvelusta, että varmenne on varmasti tilattu viivästettynä, eikä reaaliaikaisena WS-rajapintana. 

 

Ongelma voi myös johtua tilapäisestä häiriöstä siirrossa. Tarkista Tulorekisterin asiointipalvelusta, ovatko palkkatietoilmoitukset menneet virhepalautteesta huolimatta onnistuneesti perille. Mikäli eivät ole, voidaan epäonnistuneet ilmoitukset kokeilla lähettää uudelleen tämän ohjeen avulla (koko erä hylkääntynyt). 

 

Mikäli ilmoitukset ovat Tulorekisterin antamasta teknisestä virheestä huolimatta menneet läpi, ja uusi lähetys hylkääntyy virhepalautteella "(RDV0031) Maksajalla on jo olemassa ilmoitus, jolla on sama Maksajan ilmoitusviite -tieto. The payer already has a report with the same data item Payer's report reference", voi kyseiset palkkatietoilmoitukset kuitata Fivaldissa käsin hyväksytyksi Henkilö-välilehden oikean alareunan "Merkitse ilmoitus hyväksytyksi"-painikkeella. Manuaalinen hyväksyntä onnistuu silloin, kun palkansaajan Työsuhteet-välilehdelle on laitettu täppä kohtaan "Palkkatietoilmoitus ilmoitetaan asiointipalvelusta", ja ilmoituksen tila on joko ”Lähettämättä” tai Tulorekisteristä on saatu juuri tämä edellämainittu (RDV0031)-virheilmoitus.

 

Mikäli uusintalähetyskin epäonnistuu samaan virheeseen, ja varmenne on kunnossa eikä Tulorekisterin puolella ole ilmoitettu yleisestä häiriötilanteesta, niin olethan yhteydessä meihin normaaleja tukikanavia pitkin. Lähetä kuvaruutukopiota virheestä Henkilö- ja Lähetyserät -välilehdeltä siten, että hylkääntyneen erän rivi on avattu ja virhe on näkyvillä. Ota kuvaruudut siten, että koko Fivaldi näkyy, mutta peitä GDPR:n mukaiset erityiset tietoryhmät (kuten ay-tieto). 

 

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin