Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

Miten tiliotteiden tiliöinti automatisoidaan?

29-11-2023 3:43 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 23.10.2017.


Tiliotteiden määritykset asetetaan Kirjanpidon valikossa Kirjanpito | Tiliotteiden tiliöinti, Kirjanpito | Tiliotteiden perustiedot.

 

Tiliotteiden jakelun onnistumiseksi on täällä Tiliotteet lähettävä yritys -kohdassa oltava se yritys, joka noutaa ja jakelee Pankkiyhteydessä tiliotteet. Jokaiselle pankkitilille on myös tallennettava tositelaji, jota käytetään pankin tiliotteen tapahtumien kirjaamisessa. Tositelajeja voi olla useita eri pankkiryhmittäin, ja jokaisella tositelajilla on oltava Kirjanpidon Tositelajin käyttöönotto -kohdassa määriteltynä “Konekielinen tiliote”.

 

Täällä määritellään myös miten tosite sekä tapahtumaerittelyt halutaan käsiteltävän. Määrityksissä voi myös aktivoida jokaiseen tapahtumaan rahatiliviennin sekä automaattisen tulostuksen kirjanpitoon viedessä. Tämä toiminto avaa automaattisesti siirron yhteydessä tulostusnäkymän, jossa tiliotteelle on tallentunut tapahtumien lisäksi tositenumerot ja tiliöinnit.

 

Tiliöintiehdotukset voidaan määrittää pankkitilikohtaisesti tai ne voidaan tallentaa kaikille pankkitileille yhteisesti. Ehdotuksen automaattinen hyväksyntä -kohta määrittää sen, että tiliöintiehdotukset hyväksytään automaattisesti, eli tiliotetta ei tarvitse käydä enterillä rivi riviltä läpi.

 

Tiliöintiehdotuksiin asetetaan halutut automaatisoinnit kuhunkin kenttään tarvittavalla tavalla: pankin vientikoodia vastaava tiliöinti tallennetaan sille varattuun kenttään, kuten myös muut vakioarvot viennille. Huomioi, että Saajan/maksajan nimi -kentässä tulee teksti olla kirjattuna juuri samanlaisena kuin se tiliotteella on, fonttien koko mukaanlukien.

 

HUOM! Mikäli yritys on kytkettynä yhteistilikarttaan, ei käyttäjä, jolla ei ole oikeutta yhteistilikarttayhtiön Kirjanpitoon ja siellä Tiliotteisiin, pääse määrittelemään tiliöintejä.


Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.