Aloita uusi aihe
V

Visman edustaja

Visma

Myyntilaskun suorituksen kirjaus maksuehto netto 3%

29-11-2023 3:43 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 19.09.2017


Miten asetukset pitää olla Myyntilaskujen perustietojen suorituksissa, kun maksuehtona käytetään 7 pv - 3% alennusta?


Tällä hetkellä suoritus kirjaantuu laskulle siten, että alennuksen osuus jää avoimeksi. Ja jotta alennus saadaan kirjattua oikealle tilille, täytyy suoritus poistaa, jotta alennuksen osuuden saa kirjattua myynnin alennuksiin. 
Myyntilaskuun saattaa myös kohdistua hyvityslasku, jossa on sama maksuehto.Myynnin perustiedoissa on oma parametri jolla voidaan seurata alennuksia kirjanpidossa: 

 

(Myyntireskontra / Perustiedot / Suoritukset – välilehti Alennuksen seurantakohde = Alennusten seurantakohde.

 

Seurantakohdetason 1 alle voidaan tilikartassa perustaa laskentakohteita alennuksien seurantaa varten. Kun tähän on valittu yksi laskentakohde, toimii tämä aina alennusten oletuskustannuspaikkana.

Suoritusta kirjattaessa annettu alennus jaetaan suhteessa laskun tuoterivien myyntitileille mutta laskentakohteen avulla voidaan kuitenkin kirjanpidossa seurata erikseen alennuksien osuutta yhteensä. 
(jos tämä jätetään tyhjäksi ja laskurivillä on valittu jokin seuranta-kohde tasolle 1, ohjelma kirjaa alennuksen alkuperäisen rivin laskentakohteelle.)

 

Parametri koskee tässä kentässä käsin kirjattuja alennuksia sekä viitemaksuaineiston mukana tulleita suorituksia jotka ovat kirjaantuneet automaattisesti reskontraan.


Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.