Testaa älykkääseen hakuun AI-harjoittelija Visperttiä oikean alakulman chatista.

Miten Fivaldin palkanlaskennassa käsitellään työkorvaus?

V

Alkuperäinen julkaisu tehty 15.09.2017


Maksun saaja ei kuulu ennakkoperintärekisteriin ja täytyy maksaa työkorvaus, miten tämä hoidetaan Fivaldin palkanlaskennassa?

 

Voiko palkansaajaksi avata osakeyhtiön, joka ei kuulu ennakkoperintärekisteriin? Mitä pitää ottaa huomioon, jos perustaa palkansaajan työkorvauksia varten?


Tarkista verottajan ohjeistus työkorvauksen käsittelystä.

 

Jos työkorvausta maksetaan yritykselle, sen voi perustaa Fivaldin palkanlaskentaan.

 

Laita myös palkansaajalle oikea suorituslaji, esim. H ja täydennä ennakonpidätystiedot esim. 13 %. Jos työkorvauksesta ei kuulu mennä esim. sosiaaliturvamaksua, mene sosiaaliturvamaksun palkkalajille ja lisää kyseinen työkorvauksen palkkalaji Poikkeukset-painikkeen taakse.

 

Liitteenä yleisohje työkorvauksen käsittelystä Fivaldin palkanlaskennassa ja ohje alvillisen työkorvauksen käsittelystä.

 

HUOM! Työkorvauksen alv-oikaisu -palkkalajille tulee valita lisämääritys "Tulorekisteriin vähentävänä summana (esim. työkorvauksen alv oikaisu", jotta kyseinen rivi menee Tulorekisteriin miinusmerkkisenä.

 

Työkorvaukset ilmoitetaan tulorekisteriin tulolajilla 336 Työkorvaus. Tulonsaajan perustietoihin kohtaan Lisätieto valitaan ”Yhteisö”, jos tulonsaaja on avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö, osakeyhtiö,osuuskunta, yhdistys, säätiö tai muu yksityisoikeudellinen oikeushenkilö.

 

Työkorvauksesta veloitettavaa ennakonpidätystä ei tarvitse enää 1.1.2019 jälkeen ilmoittaa oma-aloitteisella veroilmoituksella (kausiveroilmoituksella) omaveroon, koska työnantajasuoritusten tiedot 1.1.2019 jälkeen maksetuista palkoista ja työkorvauksista ilmoitetaan tulorekisteriin.



Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme. 

pdf
pdf

Etkö löydä etsimääsi?

Aloita uusi keskustelu